fbpx

Trein naar Rotterdam

20 apr 2017 18:24

Dagje Rotterdam? Dat kun je vaak snel en gemakkelijk met de trein naar Rotterdam reizen. Vanuit veel grote steden rijden er treinen naar de grootste havenstad van Nederland.

Zo kun je 2x per uur vanuit Zeeland rechtstreeks met de trein naar Rotterdam. Ook vanuit Eindhoven rijden er treinen naar Rotterdam. En de populairste verbinding is misschien wel met de hoofdstad. Dankzij de Intercity Direct kun je in ongeveer 40 minuten met de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Handig voor een Dagje Uit Amsterdam. Maar ook als je met de trein naar Schiphol wilt. Daar stopt die trein namelijk ook.

Als je vanuit Rotterdam naar Den Haag wilt, kun je zelfs kiezen tussen de metro en de trein. De trein rijdt tussen Rotterdam en Den Haag HS circa 10x per uur. Maar als we eerlijk rekenen, moeten we de Sprinters (4x per uur) buiten beschouwing laten, die worden vaak ingehaald door de intercity. Naar Den Haag Centraal kun je 6x per uur met de metro.

Tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal rijden geen treinen meer. Deze spoorlijn wordt omgebouwd tot metrolijn. Echter, de metro gaat straks niet via Rotterdam Centraal rijden, maar na Schiedam Centrum via Rotterdam Beurs naar Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander. Treinkaartjes zijn niet geldig in de metro. Hiervoor heb je een RET kaartje nodig.

Treinkaartjes naar Rotterdam

Wil je goedkoop met de trein naar Rotterdam? Koop dan vooraf een voordelig treinkaartje. Een voordelig treinkaartje kun je zoeken via onze prijsvergelijker.