fbpx

Treinmachinist wacht op uitslag test

21 okt 2009 20:14

De machinist die dinsdagochtend tussen Duiven en Zevenaar een rood signaal negeerde, mag vandaag misschien weer aan het werk, meldt de Gelderlander. „Als er woensdag niets bijzonders uit de psychologische test komt, mag hij donderdag weer het spoor op”, zegt Remko ten Brinke woordvoerder van Syntus.

De Gelderlander meldt verder dat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat zeker tot en met het weekend bezig is met een onderzoek naar het incident. De inspectie kan de machinist volgende week alsnog terugroepen of een maatregel opleggen. Dit kan alleen als de machinist bewust het rode signaal negeerde en als er die ochtend geen mankementen met de techniek en communicatie waren.

Dinsdag negeerde de machinist een rood sein en werd daarom van de trein gehaald. Reizigers moesten op het station in Zevenaar ook de trein verlaten. Waardoor een chaos op het station ontstond. De inzittenden van de bewuste trein liepen een half uur vertraging op. Ten Brinke „Een uur later reden alle treinen op het traject van Zevenaar weer op tijd.”