fbpx

Treinreiziger.nl lanceert Spoorprijs omtrent reisinformatie

21 aug 2012 9:48

De reiziger centraal bij reisinformatie? Vraag dan de reiziger hoe reisinformatie verbeterd kan worden. Met die gedachte organiseert de reizigerswebsite treinreiziger.nl een ideeënwedstrijd, waarbij reizigers 500 euro kunnen winnen. Ideeën kunnen ingezonden via spoorprijs.nl en via spoorprijs@treinreiziger.nl tot 29 september.

Bij de Spoorprijs 2012 staat praktische verbeteringen centraak , die zonder miljoenen investeringen op relatief korte termijn te verbeteren zijn. Alle ideeën die ook maar iets te maken hebben met reisinformatie zijn welkom. Een vakjury zal vervolgens de ideeën beoordelen. Die zal onder andere kijken naar de mate waarin het idee is uitgewerkt, vernieuwend is uitvoerbaar is.

Prijzen
Behalve de hoofdprijs van 500 euro, is er meer te winnen. Bijvoorbeeld een horloge van de SBB t.w.v. 150 euro (2e prijs), of 2 treintickets naar Keulen (3e prijs) (reisdatum in overleg). Tot slot zijn er nog 2 NS dagkaarten te vergeven. Daarnaast worden alle goede ideeën besproken met NS, ProRail of eventueel andere partners en zullen deze gepubliceerd worden op treinreiziger.nl.

Eerdere ideeën
Behalve dat het leuk is om een prijs te winnen, heeft het verleden ook aangetoond dat reizigers een goede bijdrage kunnen leveren bij het verbeteren van reisinformatie. Zo werd het eerste digitale spoorboekje ontwikkeld door Eduard Tulp, op dat moment nog student. NS hield het toen vanwege de complexiteit van het spoor nog onmogelijk dat het complete spoorboekje zou kunnen worden samengevat op één diskette.
Ook de eerste iphone app, werd niet door NS ontwikkeld, maar door Dennis Stevense. Ook Liftdeck – ontwikkelt door Femme Taken – kan als een vorm val alternatieve reisinformatie gezien worden. 

Spoorprijs
Eduard, Dennis en Femme konden zelf hun idee uitwerken. Maar in veel gevallen is dat onmogelijk. Stuur daarom jouw idee in naar de Spoorprijs 2012!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *