fbpx

Treintickets Warschau nu ook online te boeken

08 jan 2013 20:20

Treintickets voor de nachttrein Jan Kiepura, die dagelijks rijdt tussen Amsterdam en Warschau, zijn nu ook online verkrijgbaar bij NS International. Behalve voor de rechtstreekse nachttrein worden er ook treintickets verkocht voor verbindingen met overstap.

Warschau is niet de enige nieuwe bestemming bij NS International. Ook 12 andere Poolse stations worden binnenkort online boekbaar. Daarnaast is in Denemarken het aanbod stations uitgebreid naar 29. Tot nu toe was alleen de City Night Line naar Kopenhagen online te boeken, maar nu zijn ook andere treinverbindingen naar Denemarken te boeken. Toegevoegde bestemmingen zijn o.a. Aarhus, Aalborg en Esjberg.

Europa Spezial
In totaal zijn er nu meer dan 1100 bestemmingen online te boeken. NS International was ook begonnen met de verkoop van Europa Spezial treintickets, maar daar is de internationale treinaanbieder weer mee gestopt. In het voorjaar van 2011 had de verkoop al moeten beginnen, maar door allerlei moeilijkheden werd dit vertraagd tot december. De vreugde was vervolgens van korte duur, want in januari heeft men vanwege technische isseus de verkoop weer moeten stoppen.

Loket
Europe Spezial is een goedkoop treinticket met beperkte beschikbaarheid van de Deutsche Bahn. NS International verkoopt het kaartje nog wel bij het loket en via de telefoon. Reizigers moeten dan echter boekingskosten betalen, want eigenlijk wil het bedrijf dat reizigers alleen online treinkaartjes kopen. Toch loont het nu soms om de boekingskosten voor lief te nemen en telefonisch te bestellen. Wanneer het ticket weer online boekbaar wordt is niet bekend. NMBS Europe verkoopt het Europa Spezial al wel online.