fbpx

Treinverkeer Berlijn ontregeld door oude bom

Het treinverkeer bij het centraal station van Berlijn heeft woensdag last van de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur worden treinen omgeleid. Reizigers moeten rekening houden met flinke vertragingen.

Het is nog niet duidelijk of experts de bom laten springen of het explosief zullen afvoeren. Het zou gaan om een relatief lichte bom van 100 kilo. In de buurt van het station zijn ook straten afgesloten. Honderdduizenden reizigers maken dagelijks gebruik van Berlin Hauptbahnhof. Het station ging in 2006 open.

Wat de gevolgen zijn voor de internationale trein tussen Amsterdam en Berlijn, is niet duidelijk. NS probeert reizigers voor vertrek te informeren. Het kan zijn dat de treinen aankomen op een ander station in Berlijn. Normaal stoppen de treinen ook in Berlijn Spandau, een halte voor Berlijn Hauptbahnhof.

In Duitsland liggen naar schatting nog altijd honderdduizenden onontplofte bommen uit de oorlog. Vorig jaar ontstond grote schade aan woningen toen een bom in München tot ontploffing werd gebracht. In 2010 kwamen drie mensen om toen een bom onverwacht explodeerde.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *