fbpx

Treinverkeer Den Haag stilgelegd door politie

Zaterdagavond is het treinverkeer van en naar Den Haag Centraal omstreeks 22:30 uur stilgelegd door de Haagse politie. Dat zou zijn gebeurd vanwege een gaslucht, zo wordt door meerdere mensen getwitterd. Reizigers krijgen van NS het advies om per trein te reizen naar Den Haag Hollands Spoor.

NS waarschuwt voor een extra reistijd oplopend tot meer dan een uur. De verwachting is dat het treinverkeer rond 0:30 uur hervat zal worden, meldt NS. RandstadRail E van de RET, die Den Haag Centraal via Rotterdam Centraal met Slinge verbindt, kan door de verstoring ook niet rijden. Althans, niet tussen Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI.

HTM meldt op de website geen verstoringen, ook niet bij actuele wijzigingen. Het lijkt er echter op dat de vervoerder geen actuele reisinformatie biedt. De website 112 Haaglanden meldt namelijk op Twitter dat niet alleen het treinverkeer is stilgelegd, maar ook het tram- en busverkeer. 9292 maakt alleen melding van de treinstoring. TotalOV, dat zegt actueler te zijn dan 9292 of NS, meldt helemaal geen storing.

Update 23:58u. Alle vertrekende treinen uit Den Haag Centraal hebben tot einde dienstregeling de status opgeheven. De treinen uit Gouda rijden tot Voorburg. Reizigers uit Leiden en Rotterdam kunnen van en naar Den Haag Hollands Spoor reizen. 

Volgens een politiewoordvoerder ter plaatse hangt op twee sporen een ´vreemde lucht´, die lijkt op gas. Even na half elf kwamen de eerste meldingen daarover binnen vanaf Den Haag CS. "Uit voorzorg is het station ontruimd. Op dat moment waren er ongeveer 300 reizigers. Het gebied is afgezet en er worden metingen verricht."

Update zondagmorgen:
Bij metingen zijn geen concentraties van een gas aangetroffen. Rond 0:20 uur werd het station dan ook weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang. Een bron van de vreemde lucht is niet gevonden. Bij de twee perrons waar de lucht werd geroken stonden twee treinen, die weggesleept zijn toen de lucht werd waargenomen. "Mogelijk dat het toch daarvandaan kwam,´´ zei een woordvoerder van de brandweer.
Volgens de actuele vertrektijden zijn er uiteindelijk toch nog twee treinen vertrokken uit Den Haag Centraal. Waarschijnlijk zijn er meerdere treinen nog aangekomen.