fbpx

Treinverkeer Leiden – Den Haag stil door mogelijke WOII-bom

Er rijden donderdag aan het einde van de middag geen treinen tussen Den Haag en Leiden omdat er aan de Amphoraweg in Leiden mogelijk een explosief uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden. Dat heeft de politie Haaglanden gemeld. De omgeving rond de vindplaats van de mogelijke bom is afgezet.

Er werd gebaggerd in het water aan de Amphoraweg, toen daar iets werd opgevist dat lijkt op een oude bom. Uit voorzorg is het treinverkeer stilgelegd en is de Haagweg in Leiden afgesloten voor het verkeer. Ook zijn enkele woonboten ontruimd.

Treinreizigers kunnen tussen Schiphol en Rotterdam zonder toeslag omreizen met de Fyra. De prognose is dat de problemen om 18:30u weer zijn verholpen. NS heeft ook 20 bussen besteld. De eerste bussen rijden inmiddels tussen Leiden en Den Haag.

  • Update 20:15u: De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek om te weten te komen wat het object precies is. Voorlopig ligt het treinverkeer nog stil. Onduidelijk is wanneer het treinverkeer weer hervat zal worden.
  • Update 20:30u. Het blijkt inderdaad een WOII-bom, een 500-ponder. De bom ligt veilig op een trekschuit en blijft daar de komende nacht liggen. Vrijdag wordt besloten waar de bom veilig ontmanteld kan worden. Waarschijnlijk zal het treinverkeer spoedig hervat worden.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: archief