fbpx

Treinverkeer stilgelegd door instorten bouwkuil

In Den Bosch is een bouwvakker omgekomen nadat hij in een bouwput bedolven raakte onder een lading zand. De man stond in de kuil toen een lading zand langs een damwand schoof. Het slachtoffer is opgegraven, maar was niet meer in leven, zegt een woordvoerder van de politie. Door het ongeval rijden er nu geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg / Boxtel.

Het ongeluk gebeurde maandagochtend rond 08.30 uur tijdens werkzaamheden aan een nieuwe spoortunnel bij de Vughterweg. Waardoor het zand is gaan schuiven is onbekend, maar mogelijk heeft de regen daarbij een rol gespeeld.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, maar het gaat volgens de politie om een medewerker van de aannemer. De bouwvakker heeft ongeveer een half uur onder het zand gelegen. Zijn hoofd was als eerste boven het zand uit.

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg en tussen Den Bosch en Boxtel is na het ongeluk stilgelegd zodat hulpdiensten er beter bij kunnen. Tussen Den Bosch en Eindhoven reden tot begin de middag ook geen intercity´s, maar deze zijn inmiddels weer gaan rijden. Daarnaast rijden er bussen tussen Den Bosch en Boxtel / Tilburg. Hoe lang het duurt voordat de treinen er weer langs kunnen is onbekend. Doorgaande reizigers tussen Eindhoven en Utrecht kunnen omreizen via Rotterdam Centraal. Hetgeen reizigers Den Haag – Utrecht ook al deden, vanwege een stremming door een aanrijding met een persoon tussen Den Haag en Zoetermeer. Deze stremming is inmiddels wel weer verholpen.