fbpx

Treinverkeer Tilburg 2 dagen langer gestremd

Het treinverkeer van een naar Tilburg ligt 2 dagen langer stil dan gepland omdat werkzaamheden rond het Station uitlopen. De belangrijkste oorzaak is het ongeval zaterdagavond toen bij de aanleg van een tunnel een deel van het (post)perron instortte. ProRail heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het treinverkeer van en naar station Tilburg ligt al sinds zaterdag stil omdat drie nieuwe tunnels onder het spoor worden geplaatst. Het gaat onder andere om de nieuwe, bredere reizigerspassage onder het station. De nieuwe reizigerspassage vormt een belangrijke verbinding tussen de stad en de noordzijde van het station. De tunnel weegt 6,6 miljoen kilo en is onder het station geschoven.

Door het ongeval zaterdagavond raakte een bouwvakker zwaargewond. De plek van het ongeluk werd afgezet voor onderzoek waardoor de afvoer van zand en materiaal moeilijker werd, legde een woordvoerster donderdag uit.

ProRail betreurt de uitloop van de werkzaamheden. De NS zet ook vrijdag en zaterdag nog bussen in. Naar verwachting rijden er vanaf zondagochtend weer treinen. Vanaf dat moment zullen echter nog niet alle treinen rijden. Want minimaal t/m 26 oktober zullen er geen Sprinters rijden tussen Tilburg en en Den Bosch. Reizigers kunnen op dat traject met de Intercity reizen.