fbpx

Vakbond VVMC: Meer geweld tegen Arriva-treinpersoneel

25 okt 2013 13:09

Medewerkers van vervoerder Arriva voelen zich onveiliger. De afgelopen tijd is het fysieke en verbale geweld tegen treinpersoneel toegenomen, zegt vakbond VVMC. De bond overlegt dinsdag met de leden over de situatie.

"We krijgen steeds meer signalen van bedreigingen", stelt Wim Eilert van VVMC. "Het probleem is vooral dat er vaak maar één werknemer op de trein zit; de machinist. Soms is er ook een steward aanwezig maar lang niet altijd."

Dinsdag gaat de vakbond in gesprek met de leden, daarna volgt een gesprek met Arriva. ´Wij denken dat als je met meerdere werknemers op de trein zit, dat de problemen voor een groot gedeelte op zal lossen" stelt de vakbondsman. 

Arriva is de één na grootste treinvervoerder van Nederland. Het bedrijf rijdt treinen in Groningen en Friesland, maar ook in de Achterhoek en het Rivierengebied. Verder rijdt het bedrijf met treinen op de Merwedelingelijn en Vechtdallijn. Arriva wijst op de camera´s die in de trein hangen. Het bedrijf zegt er veel te doen om de veiligheid te verbeteren. 

Vakbond FNV luidde recent de noodklok vanwege de agressie op NS-treinen