fbpx

Veel minder treinverkeer Schiphol door vondst lichaam

22 okt 2010 10:38

Vanwege de vondst van een stoffelijk overschot bij het spoor in de Schipholtunnel was er vrijdagochtend zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Schiphol. Inmiddels is het treinverkeer grotendeels hervat. 

Het lichaam werd rond 09.00 uur aangetroffen. Het is nog onbekend of het om een man of een vrouw gaat. Het is volgens een politiewoordvoerder niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

De tunnel was enige tijd gesloten voor het treinverkeer, maar rondom 10 uur werd een eerste tunnelbuis weer in gebruik genomen. In de ochtend waarschuwde ProRail voor vertraginen die konden oplopen tot meer dan 60 minuten. Een aantal treinen tussen Amsterdam en Leiden werden gedurende de stremming omgeleid via Haarlem.

De sporen zijn inmiddels vrijgegeven, waardoor bijna alle treinen weer kunnen rijden. De Intercity´s Schiphol – Amsterdam Zuid – Lelystad rijden echter de rest van de dag niet meer.

De Fyra heeft enige tijd niet gereden tussen Amsterdam en Rotterdam. Vorige week viel de Fyra ook al diverse malen uit vanwege een aanrijding met een persoon.