fbpx

Vertraging rond Arnhem door verdacht pakketje

In een toilet in een internationale trein bij Arnhem is donderdagavond na de arrestatie van een buitenlander een verdacht pakket aangetroffen. De trein moest worden ontruimd. Een speciaal daarvoor getrainde hond wordt ingezet om er achter te komen of er explosieven in het pakket zitten.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meldt dat de arrestatie rond 20.00 uur plaatsvond bij een controle iets voor Arnhem. Waar de verdachte exact werd gearresteerd, wist de woordvoerder niet. Het pakket en de buitenlander hebben echter wel met elkaar te maken, zegt hij.

De trein werd aanvankelijk stilgezet, maar reed iets later toch door naar het station om de 170 passagiers uit te laten stappen. Vanwege de arrestatie en vondst heeft het treinverkeer van en naar Arnhem ongeveer een uur stilgelegen. Rond 21.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Nadat de passagiers waren uitgestapt is de trein naar een afgelegen gebied gereden. Daar heeft het verdere onderzoek naar het pakketje plaats gevonden. Daardoor bleef het treinverkeer Arnhem – Dieren tot en met 23:30 uur gestremd.