fbpx

Verwarde man bommelding station Den Bosch is bekende politie

(Novum) – De verwarde man die dinsdag voor veel consternatie zorgde door op het station van Den Bosch iets te roepen over een bom, is een bekende van de politie. In het verleden is al naar de gedragingen van de 43-jarige man uit Bergen op Zoom gekeken, maar toen is vastgesteld dat hij niet gevaarlijk was, meldt de politie.

De verdachte zit nog vast en wordt aan het begin van de avond nog verhoord. Zijn woning wordt doorzocht door de politie.

De man zei tegen meerdere mensen in een trein op het station en op het perron dat hij een bom bij zich had. De man bleek na zijn aanhouding geen bom te hebben.

Toch leek de dreiging even serieus toen sommige media van de NS doorkregen dat er een bom was gevonden op het station. Later bleek na uitgebreid onderzoek, onder meer met speurhonden, dat er toch geen explosief was.

Het treinverkeer rond knooppunt Den Bosch heeft sinds het begin van de bomdreiging rond 07.45 uur urenlang platgelegen. Pas rond 15.15 uur werd het terrein vrijgegeven en kon het trein- en busverkeer worden hervat.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jules Vismale
7 jaren geleden

Het lijkt me al erg genoeg om op het station van ‘s-Hertogenbosch letterlijk en figuurlijk uit de trein verjaagd te worden door een geschifte maniak! Grote stations zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht zijn ook zeer aantrekkelijk voor terroristen die tijdens carnaval niet eens opvallen als ze verkleed zijn en zo ongemerkt een bom kunnen vervoeren en daarginder te laten exploderen!
Toch is de ellende bij het station van ‘s-Hertogenbosch al tijdenlang verschrikkelijk en zelfs Zoete Lieve Gerritje had niet eens naar de Brabantse hoofdstad hoeven te gaan als er een bom had gelegen. Ikzelf had het afschuwelijke gebouw dat er nou staat en niets anders oplevert dan ellende óók graag opgeblazen met een bom (als alle treinreizigers eruit waren natuurlijk!) maar dan om het te slopen en door een véél mooier gebouw te vervangen zoals het vroegere oude station van Eduard Cuypers (1896-1944) dat het allermooiste station van‘s-Hertogenbosch was!