fbpx

Voorbereiding start Benelux op volle gang

Formeel zijn de Nederlandse Spoorwegen en NMBS nog volop in gesprek om een oplossing voor de Fyra te bedenken. Er gaan echter sinds gisteren geruchten de ronde dat de Benelux al vanaf komende maandag tussen Den Haag Centraal en Brussel terug keert.

Het zou gaan om een intercity die eens per twee uur zou gaan rijden, meldt Dag Roosendaal, die zich baseert op een forum van OV-ervaringen. Alhoewel formeel ontkend wordt dat er al een Fyra-alternatief gevonden is, is de kans groot dat de Benelux inderdaad weer binnenkort gaat rijden.

Zo zijn de Benelux-rijtuigen weer uit hun winterslaap gehaald, twittert Tim Boric. Maandag werd tijdens een speciale Fyra-hoorzitting al duidelijk dat er capaciteit op het spoor is om ieder uur een intercity Den Haag – Brussel te laten rijden. Aannemelijk is dus dat de Benelux binnenkort tussen Den Haag en Brussel terugkeert. Het is echter moeilijk te beoordelen of dat inderdaad al vanaf komende maandag is. 

Aan het einde van deze week wordt formeel door staatssecretaris Mansveld het Fyra-alternatief bekendgemaakt. Die oplossing moet uiteraard nu al vrijwel volledig uitgewerkt zijn. Waarschijnlijk zal dus morgen formeel bekend worden of de Benelux terugkeert en vanaf wanneer.