fbpx
Autoverzekering

De voordelen van de trein ten opzichte van de auto

25 apr 2024 18:37

Ga jij iedere dag met de auto naar je werk, dan is het eens goed om te kijken welke voordelen het heeft om wat vaker met de trein te gaan. Uiteraard moet het dan ook qua verbinding mogelijk zijn, maar als dit het geval is, kan je dit op jaarbasis een hoop tijd en geld schelen. Zo heb je als je in de trein zit niet te maken met stoplichten of files en heb je alle tijd om nog even rustig wat werk te doen bijvoorbeeld. Omdat dit natuurlijk niet de enige voordelen zijn, hebben we een selectie gemaakt van voordelen waarvan wij vinden dat deze absoluut de moeite waard zijn om eens goed over na te denken. De kans dat je dan compleet anders tegen het reizen met de trein aankijkt, is vrij groot, weten we uit ervaring.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Als we kijken naar het voordeel dat eigenlijk het belangrijkst is, dan hebben we het natuurlijk over een stuk duurzaamheid. Het is dus ook niet voor niets dat veel werkgevers de volledige kosten voor het reizen per trein vergoeden en met een auto maar een deel. Houd er daarnaast ook rekening mee dat een auto veel meer CO2 uitstoot (uitgezonderd elektrische auto’s), dan dat een trein dit doet. Natuurlijk stoot de trein in zijn totaliteit meer uit, maar dit moet terugrekenen naar de uitstoot per passagier. Je zit namelijk ook vaak alleen in de auto. Kies je er toch voor om met de auto te gaan, dan is het wel verstandig om te kijken naar je autoverzekering en deze online eens te vergelijken met andere verzekeraars. Wat we namelijk vaak zien, is dat veel mensen te veel betalen terwijl dit helemaal niet nodig is.

Bespaar tijd en verminder stress

Je kent het wel, je moet om 08.30 op kantoor zijn en om 8.23 sta je nog in de file. Vooral in de spits is het vak enorm stressen om ervoor te zorgen dat je er op tijd bent. Dit is dus precies waar je met de trein bijna geen last van hebt. De reden dat we ‘bijna’ zeggen, is omdat het altijd kan voorkomen dat ook een trein vertraging heeft en je dus net even wat later bent dan gepland. Een ander voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een parkeerplek, wat ook niet geheel onbelangrijk is. Door deze stress ligt een ongelukje ook veel sneller op de loer. Zorg er dus voor dat wanneer je toch met de auto gaat, je goed verzekerd bent. Vergelijken en direct auto verzekeren is online zo geregeld. Je kunt in een oogopslag zien welke verzekeraars voldoen aan jouw wensen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Je kunt aan het werk in de trein

Heb jij een belangrijke vergadering, dan is het wel fijn dat je de laatste dingen nog even kunt doornemen. Dit wordt in een auto natuurlijk vrij lastig. Kies je ervoor om met de trein te gaan, dan hoef je nergens rekening mee te houden en kun je dus op je gemak nog even je laptop opstarten om alle belangrijke punten door te nemen of nog even de laatste puntjes af te maken.