alles over openbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein Antwerpen

woensdag 1 april 2015
Trein Antwerpen

Antwerpen is goed bereikbaar per trein. Dagelijks vertrekken er tot 42 treinen vanuit Nederland naar Antwerpen! U heeft keuze tussen de snelle Thalys of de reguliere trein via Roosendaal. De Thalys is het snelst, maar de treinkaartjes voor deze trein zijn vaak ook het duurst. 

Zoek Treintickets Antwerpen

  • Keuze uit intercity's, stoptreinen en hogesnelheidstreinen
  • Enkeltje vanaf € 29
  • Reistijd Amsterdam - Antwerpen vanaf 1u en 12 minuten
  • Vind goedkope treinkaartjes naar Antwerpen via onze bespaartips
  • Of per bus: Rotterdam - Antwerpen al vanaf 5 euro (ook lastminutes)
  • Vanaf Eindhoven snel en voordelig met IC-Bus
  • Treintickets boekbaar bij NS International en B-Europe
  • Trein + Hotel Antwerpen via GaSamenKrasTreinreiswinkelDe Jong Intra
  • Grootste aanbod hotels: Booking.com

Trein Antwerpen - Den Haag - Amsterdam v.v.
Vanuit Amsterdam rijdt er overdag ieder uur een trein via Antwerpen naar Brussel. Voor deze trein hoeft u niet te reserveren, u koopt gewoon een los treinkaartje. De trein stopt in Nederland te Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal. Doordat de trein via Den Haag rijdt zijn reizigers vanuit Amsterdam vrij lang onderweg. Deze reizigers mogen ook zonder toeslag met de Intercity Direct naar Rotterdam reizen en aldaar opstappen op de trein naar Antwerpen. Dat is sneller, maar ook met het risico van het missen van een aansluiting.

  • Tarief: Reguliere Trein Antwerpen (zie onderaan)

Overige treinen Antwerpen
Naast de intercity Amsterdam - Antwerpen - Brussel rijdt er ook ieder uur een stoptrein Roosendaal - Antwerpen. De intercity Amsterdam - Vlissingen geeft in Roosendaal aansluiting op deze trein. Doordat deze trein echter veel tussenstops maakt is dit vaak geen interessante reismogelijkheid.

IC-Bus Eindhoven - Antwerpen
Reizigers vanuit Eindhoven kunnen rechtstreeks naar Antwerpen reizen. Niet met de trein, maar wel 3 a 4x per dag met de IC-Bus van Deutsche Bahn. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 9 euro per enkele reis en verkrijgbaar via bahn.de en NS International. De comfortabele bussen hebben ook wifi. Bustikcets worden via bahn.de en NS International verkocht. Ook andere maatschappijen hebben busdiensten naar Antwerpen.

Bus Den Haag - Rotterdam - Antwerpen
Flixbus heeft een frequente busdienst Den Haag - Rotterdam - Antwerpen. Er zijn al bustickets vanaf 5 euro. Ook bij lastminutes. Er rijden circa 5 bussen per dag. Het comfort is redelijk en de bussen zijn uitgerust met wifi. Het is zeker een keer het proberen waard. Er rijden ook bussen vanuit Amsterdam, maar minder vaak. Verder kun je ook met Megabus naar Antwerpen, maar ook die rijdt niet zo vaak.

Bespaartip trein: boek via NMBS én NS
Wil je op een regulier treinkaartje besparen? Dan is het vaak aanzienlijk voordeliger om met een goedkoop treinkaartje naar Roosendaal te reizen. Gebruik daarvoor onze Treinprijzen tool. Koop vervolgens een enkeltje Roosendaal - Antwerpen voor 6,20 euro (retour 12,40 euro). Levering verloopt via de NMBS. Deze bespaartip kan tot meer dan 10 euro per persoon per enkele reis schelen. Bij een weekendretour is dit echter niet altijd voordeliger

Thalys
Wie snel per trein naar Antwerpen wil is aangwezen op de Thalys. De Thalys is meestal aanzienlijk duurder dan de reguliere trein, maar er zijn voor vroegboekers al treintickets vanaf 29 euro per enkele reis. Dit kan echter oplopen tot 70 euro of meer. De Thalys rijdt tot 13x per dag, reserveren is echter verplicht. Als u gratis een Thalys TheCard aanvraagt, krijgt u met het Semi-Flex tarief extra flexibiliteit (toegang tot één trein voor en na de geboekte trein, zonder zitplaatsgarantie). 

Trein + Hotel Antwerpen
Er zijn meerdere aanbieders waar een hotel + treinkaartje in één keer geboekt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij GaSamen, Kras, Treinreiswinkel, De Jong Intra

Bespaartip: Boek via NMBS
De Belgische Spoorwegen (NMBS) verkopen vanaf Roosendaal via B-Europe een aantal goedkope treinkaartjes die NS niet kan aanbieden. Het is daardoor soms goedkoper om met een binnenlands NS kaartje naar Roosendaal te reizen, en vanaf Roosendaal met een e-ticket van de NMBS naar Antwerpen. Tijdens het boekingsproces bij NMBS moet u een specifieke trein kiezen. Maar u hoeft niet met die specifieke trein te reizen, tenzij u kiest voor een Thalys verbinding. U kunt bij NMBS / B-Europe ook betalen per iDEAL.

Alle tarieven Trein Antwerpen 
De tarieven zijn samengevat. Er kunnen aanvullende regels zijn. Alle tarieven zijn op basis van een enkele reis, tenzij anders is aangegeven (weekendretour, superdagretour). De tarieven zijn op basis van de reis Amsterdam - Antwerpen. De Thalys-tarieven kennen een beperkte beschikbaarheid. Dat geldt niet voor treintickets voor de reguliere trein naar Antwerpen.

 

 
Tags: Fyra / Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Alstom claimt miljoenen bij NS vanwege Fyra ma 2 mei  Alstom claimt miljoenen bij NS vanwege Fyra
Trein naar Brussel wordt eind 2017 sneller vr 29 apr  Trein naar Brussel wordt eind 2017 sneller
AD: Fusie NS en ProRail ligt nu op tafel wo 27 apr  AD: Fusie NS en ProRail ligt nu op tafel
Mogelijk toch andere vervoerder via HSL wo 27 apr  Mogelijk toch andere vervoerder via HSL
RvC NS kritisch op snelle trein naar Belgie vr 19 feb  RvC NS kritisch op snelle trein naar Belgie
Dijsselbloem: ik had meer info kunnen geven over Fyra vr 30 okt  Dijsselbloem: ik had meer info kunnen geven over Fyra
Voordelige snelle trein naar BelgiŽ nog ver weg do 29 okt  Voordelige snelle trein naar BelgiŽ nog ver weg
Commissie: Keuze AnsaldoBreda niet door geldgebrek wo 28 okt  Commissie: Keuze AnsaldoBreda niet door geldgebrek
Politieke reacties op Fyra rapport wo 28 okt  Politieke reacties op Fyra rapport
Fyra commissie wil snelle en goedkope trein naar BelgiŽ wo 28 okt  Fyra commissie wil snelle en goedkope trein naar BelgiŽ

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs
- Trein naar Berlijn

Trein + Hotel
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol