fbpx

Opnieuw storing bij Schiphol

Treinreizigers van en naar Schiphol moesten dinsdagochtend rekening houden met vertraging als gevolg van een sein en wisselstoring. De afgelopen maand waren er zeker 7 storingen rond Schiphol. ProRail heeft belooft het spoor meter voor meter te controleren.

De storing is dinsdagochtend rond 8:15 uur ontstaan en duurde tot 11:45 uur. Door de storing reden er vanuit Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam minder intercity´s naar Schiphol. Bovendien vervielen er stoptreinen tussen Hoofddorp en Amsterdam en tussen Hoofddorp en Zaandam. Reizigers liepen een vertraging op van 15 tot 30 minuten.

Niet acceptabel
Een woordvoerdster van ProRail erkent dat er teveel storingen zijn rond Schiphol. "Vandaag hebben we helaas weer te kampen met een storing rond Schiphol (sein- en wisselstoring tussen Amsterdam Zuid en Schiphol).ProRail erkent dat we afgelopen weken te maken hebben met een te groot aantal storingen rond Schiphol. Voor ons is dit storingsniveau niet acceptabel en we nemen maatregelen om hier een einde aan te maken."

Controle
Zo belooft ProRail de sporen rond Schiphol meter voor meter, zeer secuur na te lopen en te inspecteren. "Elke wissel, elk sein en iedere bovenleidingsdraad wordt geïnspecteerd. Bij de minste geringste twijfel worden onderdelen preventief vervangen. Met deze aanpak zijn we dit weekeinde gestart".
Daarnaast zegt ProRail meer mensen rond Schiphol standby te houden, zodat de meest veel voorkomende storingen snel kunnen worden opgelost.

Storingen
Prorail wijst erop dat de eerdere storingen niet alleen storingen aan de wissels betroffen. "We hadden ook te kampen met bijvoorbeeld defecte treinen, asbest in de Schipholtunnel en een kapotte bovenleiding. Maar dat neemt niet weg dat iedere verstoring er een teveel is."

Een overzicht van een aantal eerdere storingen: