fbpx

1e klas internationale treinreis

Een internationale treinreis is vaak geen korte reis. Extra comfort is dan prettig. Als eerste klas reiziger kunt u gebruik maken van extra services. Zo kunt u op grote internationale stations gebruik maken van lounges. En in sommige treinen heeft u in de 1e klas ook gratis internet. Via NS International kunt u de prijzen voor een eerste klas ticket vergelijken met een 2e klas ticket. Maak daarvoor gebruik van de boekingsmodule.

Thalys Comfort 1
Neem bijvoorbeeld de Thalys. In de Thalys krijgen eerste klas reizigers gratis een versnapering (tenzij de reis korter duurt dan 30 minuten). Soms is dat een lichte maaltijd, soms een ontbijt en soms is dat een snack. Daarnaast krijgt u ook een drankje aangeboden. De stoelen zijn uiteraard ruimer dan in de 2e klas. U heeft meer beenruimte en u kunt gratis gebruik maken van wifi internet. Voor uw laptop heeft u een stopcontact ter beschikking. In comfort 1 – zoals de eerste klas in de Thalys heet – zijn ook diverse internationale kranten en tijdschriften beschikbaar.
Tot slot: als u op Amsterdam, Schiphol of Rotterdam nog op de Thalys moet wachten, kunt u uiteraard ook gebruik maken van de NS International Lounge. In de NS International Lounge kunt u gratis nog een drankje nuttigen, van een computer gebruik maken of gewoon rustig zitten.

CityNightLine
In de CityNightLine heeft men geen klasse aanduiding zoals in de gewone trein. Een bedplaats in een slaaprijtuig kunt u echter zien als eerste klas reizen. Helemaal als u kiest voor een bedplaats deluxe kiest. In een slaaprijtuig heeft u een cabine, uitgerust met eigen wasgelegenheid. De bedden zijn ruim. Als u niet slaapt en wil zitten, kan de cabine worden omgetoverd tot zitcabine. In de ochtend kunt u een klein ontbijtje verwachten. Ook is er een douche aanwezig. Als u kiest voor een bedplaats deluxe heeft u zelfs een eigen douche en toilet in uw cabine. Als u een bedplaats heeft in een nachttrein kunt u op grote internationale stations gebruik maken van luxe lounges. Bijvoorbeeld in Amsterdam, Zürich, München en Wenen. In sommige lounges heeft u alleen toegang als u een bedplaats deluxe heeft geboekt.

ICE
In de eerste klas in de ICE heeft u comfortabele leren stoelen. De stoelen zijn ruimer en bij u zitplek heeft u een stopcontact. Als u iets wilt drinken of wilt eten, hoeft u niet naar het bistro rijtuig te lopen, maar wordt u op uw plek bediend. Daarnaast zijn er Duitse kranten aanboord aanwezig. Uiteraard heeft u als eerste klas reiziger ook toegang tot de Lounges. Dat geldt in elk geval voor Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. U kunt gebruik maken van de lounges in bijvoorbeeld Amsterdam,Dresden, Düsseldorf,  Frankfurt, Mannheim, Hannover, Berlijn, Keulen en München. In België heeft u geen toegang tot een lounge.

Andere internationale treinen
Iedere trein is weer anders en heeft weer een ander serviceniveau. U heeft in het algemeen meer beenruimte en een comfortabelere stoel. Ook kunt u vaak een stopcontact vinden bij uw plaats, maar dat is niet altijd zo. Op de grote Europese knooppunten kunt u bovendien vaak gratis gebruik maken van een lounge. Thalys en Eurostar vormen daarop een uitzondering, daar is een uitsluitend eerste klas treinticket niet voldoende.

Foto 1: NS International Lounge, Foto 2: 1e klas ICE, Foto 3: 1e klas TGV, Fot 4 en Foto 5: CityNightLine DeLuxe, Foto 6: SBB Lounge, Foto 7: InterCity Brussel 1e klas