fbpx

Blokker treinkaartjes. Te koop t/m 7 mei 2017: € 14,50

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Het Blokker Treinkaartje kun je alleen deze week nog kopen (t/m 7 mei 2017). Voor deze actie geldt: op = op. Het gaat om een Dal Dagkaart van 14,50 euro. Het kaartje kan gebruikt worden in de periode 24 april t/m 4 juni 2017.

Informatie over de actie staat ook verstopt op Blokker.nl, maar je kunt het kaartje niet online kopen. De verkoop loopt van zaterdag 22 april t/m 7 mei.

Beperkingen

Het treinkaartje van Blokker is zoals gebruikelijk een Dal Dagkaart. Dit betekent dat de reis van maandag t/m vrijdag niet mag beginnen tussen 6:30 en 9:00 uur en niet tussen 16:00 en 18:30 uur. Is je reis voor die tijd begonnen? Dan mag je de reis bij betreffende vervoerder wel gewoon afmaken. Wisselen van vervoerder kan niet in de spits. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen en kun je de hele dag reizen met het Blokker treinkaartje. Bij NS eindigt de dag pas om 4:00 uur ‘s ochtends. Je kunt dus zonder problemen ook na 0:00 uur reizen (mits er treinen rijden).

Wil je ook in de avondspits kunnen reizen? Dan kun je beter gebruik maken van dit treinkaartje van de Spoordeelwinkel. Dan mag je bovendien ook nog een tijdschrift bij de AKO uitkiezen. Je moet dan echter wel iets meer betalen: 19 euro. Bovendien is het kaartje van de Spoordeelwinkel een dagretour, geen dagkaart. (Lees hier wat het verschil is.) De Spoordeelwinkel-kaartjes zijn voor een klein bedrag extra wel verkrijgbaar in een 1e klas variant (25 euro). Met een Blokker treinkaartje kun je niet upgraden naar de 1e klas.

Vroeg reizen mogelijk

Het Blokker-treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpchipkaart. Je mag meerdere reizen op één dag maken, maar je bent wel verplicht per vervoerder in- en uit te checken. Omdat het een Dal Dagkaart is ben je niet gebonden aan een traject, en mag je dus kriskras door Nederland. Het mooie van de Blokker treinkaartjes is dat je ook ‘s ochtends vroeg al kunt vertrekken. Wie immers voor 6:30 uur incheckt, kan de reis vervolgens gewoon afmaken.

In vergelijking met Hema-treinkaartjes of AH-treinkaartjes zijn de kaartjes van Blokker over het algemeen een paar euro goedkoper. Dat komt door de beperking in de ochtend- én avondspits. Kruidvat-treinkaartjes zijn meestal nog een halve euro goedkoper, maar die kun je niet doordeweeks gebruiken. Ook Etos-treinkaartjes laten we even buiten beschouwing, want die zijn voor twee personen én pas na 11:00 uur geldig.

Toeslagen & Verkoop

Wat verder goed is om te weten: goedkope treinkaartjes zijn nooit bij Thalys geldig. Bij de Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam v.v. een toeslag. Datzelfde geldt bij de ICE. Maar altijd geldt dat er ook een gewone intercity (en Sprinter) rijdt waar je kunt reizen zonder toeslag. Het treinkaartje is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion (alleen in de treinen). Het kaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Dat is natuurlijk anders als het om NS-bussen gaan die treinen vervangen bij werkzaamheden of storingen.

Naar verwachting wordt het Blokker treinkaartje niet op Blokker.nl verkocht, maar alleen via de winkels. Dat was tenminste bij de afgelopen acties het geval. Wel zal de nieuwe folder naar verwachting hier worden gepubliceerd.

Samenvatting Blokker treinkaartje

Betreft: Dal Dagkaart
Geldigheid weekend: za en zo hele dag
Geldigheid weekdagen: ma t/m vr: vóór 6:30u, tussen 9:00-16:00u en vanaf 18:30u
Te koop: vanaf 22 april t/m 7 mei. OP = OP
Reisperiode: 24 april t/m 4 juni. NIET Koningsdag
Prijs: 14,50 euro
Verkoop: Niet via Blokker.nl, alleen via de winkels. Later komt de nieuwe folder wel online.

Dagje uit + Blokker treinkaartje?

Onze tip: gebruik de Blokker Dagkaart voor een dagje uit. Ook op uw dagje uit kunt u tot bijna 50% besparen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de beste acties voor een dagje uit.

Zuiderzee Museum

Nu 12,80  »

Walibi

Nu 26,00  »

Spoorwegmuseum

Nu 10,00  »

Toverland

Nu 22,40  »

Amsterdam Museum

Tickets 12,50 »

Dolfinarium

Nu: 15,95  »

Avifauna

Nu 9,95  »

Madurodam

Nu 11,55  »

Duinrell

Nu 19,00  »

Burgers’ Zoo

Nu 18,70  »

Schiphol behind the scenes

Nu 8,50  »

Miniworld Rotterdam

Nu 9,20  »

Slagharen

Nu 13,50  »

Openluchtmuseum

Nu 17,50  »

Dierenpark Amersfoort

Nu 15,75  »

Rondvaart Amsterdam

Nu 10,00  »

Hellendoorn

Nu 15,95  »

Amsterdam Dungeon

Nu 15,95  »

Wildlands + ijsje

Nu 29,-  »

Altijd goedkope treinkaartjes?

0 0 stemmen
Artikel waardering
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laila
7 jaren geleden

Kan je heen op de ene dag en terug op de andere dag gaan?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Laila

Nee. Het is een dagkaart. Als je ene dag heen wil en andere dag terug kan je beter hiervan gebruik maken: http://www.treinreiziger.nl/treinactie-twee-enkele-reizen-voor-minder-dan-21-euro/

Sweetlaker
7 jaren geleden
Antwoord aan  Laila

Het is een dagkaart, dus je kunt 1 dag onbeperkt reizen zonder vast traject. Als je de ene dag ergens heen wilt gaan en de volgende dag terug heb je dus twee dagkaarten nodig. Voor dagretour zou dat overigens ook het geval zijn, het heet niet voor niets DAGretour.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sweetlaker

Klopt helemaal 🙂

ib
7 jaren geleden
Antwoord aan  Laila

voor twee verschillende dagen kun je het beste kaartjes kopen via vakantieveilingen.nl. dan koop je twee enkeltjes voor ca. 20 euro.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  ib

De aanbieding verloopt dit moment via een ander kanaal. Zie dit artikel: http://www.treinreiziger.nl/treinactie-twee-enkele-reizen-voor-minder-dan-21-euro/

Kevin L.
7 jaren geleden

Mijn email zegt €11,
???????

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Kevin L.

Onderwerp van de nieuwsbrief: “va € 11 met de trein / Blokker-actie”. Dat zijn twee verschillende dingen. 1e nieuwsbericht met foto gaat over de Blokker-actie, en staat groot de prijs van 14,50 euro. Derde bericht gaat over seizoensretour en daarin staat ook groot: omgerekend € 11 p/s. Met andere worden er zijn kaartjes vanaf 11 euro en er is een Blokker actie.

Sandra Passage
7 jaren geleden

Als ik voor 6.30 de trein moet hebben,mag dat dan??

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Passage

Ja dat mag, staat ook in artikel. ” Het mooie van de Blokker-treinkaartjes is dat je ook ’s ochtends vroeg al kunt vertrekken. Wie immers voor 6:30 uur incheckt, kan de reis vervolgens gewoon afmaken.” Je mag alleen niet van vervoerder wisselen in de spits.

Kels
7 jaren geleden

Dus kun je vanaf de 24e pas reizigen?
want ik zou hem 23 al kunnen gebruiken.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Kels

Nee, dat kan helaas niet.

Netty Meelen
7 jaren geleden

Dat is wel balen dat er geen online verkoop is. De Blokker waar ik woon is al weer 1 1,2 jaar geleden opgeheven. Blokker heeft best veel winkels gesloten. Al die mensen kunnen dus geen dagkaart aanbiedingen meer kopen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Netty Meelen

Ja, voor mensen zonder Blokker in de buurt wordt het wat lastiger, je moet er dan echt extra moeite voor doen. Ik vermoed dat de marges op treinkaartjes dusdanig klein zijn, dat men bij gratis verzending boven de 20 euro in de knel komt. Bovendien koopt iemand in de winkel (denk ik)) sneller nog een ander product extra, wat voor Blokker extra interessant is. Ik verwacht dat dit de achtergrond is van die beslissing.

Netty Meelen
7 jaren geleden

Het financiele voordeel valt weg, als je, zoals in mijn geval, met het OV moet gaan reizen, om zo’n dagkaart te kopen. Nou ja niks aan te doen.er komen meer aanbiedingen.

Annie Pruisscher
7 jaren geleden

Waarom zijn de treinkaartjes maar zo kort te gebruiken normaal kun je ze weken langer gebruiken..

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Annie Pruisscher

Durf ik niet te zeggen, ik heb wel de indruk dat dit een trend is. Ik denk dat men hoopt dat op deze manier meer gereisd wordt omdat de kaartjes in een kortere periode opgemaakt moeten worden.

Marjan
7 jaren geleden

Op de Blokker site staat niet dat de kaartjes niet geldig zijn op Koningsdag. Hoe weet ik wat waar is?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marjan

Dat is helaas altijd zo, en helaas komt het vaker voor dat men in eerste instantie vergeet te vermelden. Het staat wel altijd op de wikkel van het kaartje zelf, maar dan heb je product al gekocht. Wij zijn inmiddels expert hierin. NS heeft op Twitter desgevraagd bevestigd dat het kaartje niet geldig is Koningsdag: https://twitter.com/NS_online/status/855758908207624192.

Marcel Gillebaart
7 jaren geleden

Kan ik op Hemelvaartsdag 25 mei wél voor 09.00 reizen omdat dit als een zondag geldt ???

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marcel Gillebaart

Nee, bij feestdagen wordt bij goedkope treinkaartjes geen uitzondering gemaakt. Dag van de week is bepalend. (Bij NS abonnementen is dat anders.)

Marcel Gillebaart
7 jaren geleden

Als ik om 06.25 incheck voor een trein met vertrektijd 06.36, mag dit dan? Geldt de INCHECK tijd of de VERTREK tijd ???

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marcel Gillebaart

De inchecktijd is bepalend.

Pieter Klootwijk
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marcel Gillebaart

Je checkt toch voor 6.30 in.

Kath
7 jaren geleden

Kan ik mijn kinderen met een railrunner-kaartje meenemen als ik zelf zo’n Blokker kaartje gebruik?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Kath

Ja.

Jan Olsthoorn
7 jaren geleden

Als je om 06:15 je reis begint en via 2 tussenstops aankomst om 08:30, mag dat? Je vertrekt immers wel gewoon voor 06:30, alleen je stapt 2 keer op buiten de daluren.

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Jan Olsthoorn

2 overstaps (bij dezelfde vervoerder) is geen probleem. Maar als je langer dan 30 minuten een tussenstop maak, dien je uit te checken, en dan kom je in de problemen.

Tom
7 jaren geleden

Kan ik ook s’middags tijdens de spits reizen als ik al ben ingecheckt? Of kan dat alleen in de ochtend?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Tom

Ja.

Anoniem
7 jaren geleden

Zijn ze nog verkrijgbaar

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat kan per winkel verschillen, kan ik dus moeilijk zeggen. In principe loopt de actie nog, t/m 7 mei, maar op = op.

Tineke
7 jaren geleden

Ik wil vanuit veenwouden (friesland) naar Amersfoort reizen. Kan dat met dit kaartje? (ik las iets met intercitys en bijbetalen)

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Tineke

Dat is geen enkel probleem. Bij betalen is alleen van toepassing bij Intercity Direct via de hogesnelheidslijn. Maar bij de normale intercity hoef je niet bij te betalen.

Buiter
7 jaren geleden

Ik snap dat als je de ene dag heen wilt, en de andere dag terug dat je logischerwijs 2 kaartjes moet aanschaffen. Maar als ik nou op 1 vast traject reis, en wil in de avond weer terug, dan volstaat toch gewoon 1 kaartje? Of moet ik er dan ook 2 kopen…voor zowel heen -en terug? Want hierover staat niets vermeld

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Buiter

Bedoeld u op dezelfde dag heen en terug? Dat is geen enkel probleem, het is immers een dagkaart. Op een andere dag is het wel een probleem, omdat de dag dan voorbij is.

tiny weber
7 jaren geleden

Als de reis om 1545 begint en ik moet naar schiphol met 1 keer overstappen kan dat

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  tiny weber

Dat kan, zo lang beide treinen van dezelfde vervoerder zijn. Dus twee NS treinen is geen probleem.

Akhyar Sadad
7 jaren geleden

I would like to go to Den Haag from enschede, if I travel at 4.57 AM I will be at Den Haag at 7.07AM, do I have to get off at 6.30 or I can continue my trip?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Akhyar Sadad

No, you can travel. You check in before 6:30u by NS, and then you can go. It is not a problem if you not arrived before 6:30u.

marieke
7 jaren geleden

geldt op hemelvaartsdag dat deze dag wordt gezien als een zaterdag/zondag dus dat je voor 9 uur mag reizen?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  marieke

Niet met een Blokker kaartje. Wel met een NS abonnement.

Harms
7 jaren geleden

Kun je ook op goede vrijdag reizen?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Harms

Goede vrijdag is al geweest ..

Anneke Westenbrink
7 jaren geleden

Kaartjes gekocht bij Blokker, maar waar kan ik mijn unieke wincode in vullen.?

aA. Kuik
7 jaren geleden

Ik wil ‘ s morgens om 11 uur naar Amsterdam en ‘ s middags om 16:30 weer terug.
Mag dat?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  aA. Kuik

Je mag niet om 16:30 uur vertrekken met nieuwe reis.

Beau
7 jaren geleden

Kan het ticket gebruikt worden in de bus tussen Eindhoven en Den Bosch als de NS reisplanner dit als snelste optie aangeeft? Ik begrijp dat NS bussen meetellen als dit een vervanging is voor een trein i.v.m. werkzaamheden maar ik zie op deze dag niets staan over werkzaamheden. Ik weet niet of die bus (bus 5905) een NS bus is.

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Beau

Vandaag zijn er werkzaamheden in de avonduren en rijden er bussen tussen Eindhoven en Den Bosch, dit zijn NS bussen waar je ticket geldig is. In de regel zijn alleen NS bussen in de NS Reisplanner verwerkt.

Anja
7 jaren geleden

Moet ik dus op hemelvaart me ook aan de daluren houden in de middag enzo?

Ton
7 jaren geleden
Antwoord aan  Anja

Ja. Dit is overigens al eerder besproken.

Ton
7 jaren geleden

De actie is verlopen maar ik heb nog steeds een kaartje. Ik weet al dat ik met een dagkaart naar België mag, bijvoorbeeld op een zaterdag door een weekeinderetour naar Brussel met “NS-traject gratis” te kopen bij de automaat. De dagkaart is namelijk geldig tot aan de grens. Ik heb een RailPlus. Als ik met een Blokker-kaart de Beneluxtrein van 05:52 neem, vóór 06:30 dus, mag ik dan ook een retourtje Brussel “NS-traject gratis + RailPlus” gebruiken? (Ik heb deze vraag al bij de klantendienst van NS Internationaal gesteld, via het webformulier, maar heb tot nu toe alleen bericht gekregen dat ze een achterstand hebben aan hun post, ik stel de vraag dus ook hier.)