fbpx
Foto: archief via wikipedia

Bussen blijven rijden: Stakingen voorlopig opgeschort

11 jan 2018 15:14

Vakbonden FNV en CNV en werkgevers in het streekvervoer gaan weer praten over een CAO. De gesprekken starten op vrijdag 12 januari. Aangekondigde acties en stakingen worden opgeschort.

Vorige week ging het streekvervoer in vrijwel heel Nederland plat. Ook stadsbussen reden in de meeste steden niet. De vakbonden hadden aangekondigd vanaf komende dinsdag (16 januari) regionaal actie te zullen gaan voeren. Maar die acties zijn nu dus opgeschort. Paula Verhoef, eerste onderhandelaar FNV: “Werkgevers weten precies wat ze moeten doen om te zorgen dat verdere stakingen definitief van de baan zijn. We gaan uit van het gezond verstand aan de andere kant van de tafel.”

Al vorige week riepen de werkgevers de vakbonden op om weer te gaan praten. Toen weigerden de vakbonden. Ze vonden dat er te weinig toezeggingen waren om tot een akkoord te kunnen komen. Volgens vakbond CNV zijn de werkgevers na de staking van vorige week in beweging gekomen. “Morgen gaan we opnieuw met hen in overleg; dat is in ieder geval weer een stap in de goede richting. Dan zal blijken of we alsnog tot een goed CAO-resultaat kunnen komen. Op dit moment hebben we daar vertrouwen in,” schrijft CNV in een nieuwsbrief.

De FNV en CNV willen duidelijke en concrete afspraken over een vermindering van de werkdruk en een loonsverhoging van 3,5 procent.

5 gedachten aan “Bussen blijven rijden: Stakingen voorlopig opgeschort”

 1. marlous schreef:

  hallo,

  klopt het dat er as dinsdag 16 januari weer een staking is van de bussen? ik had gebeld met de contactlijn van arriva en bij hun is er nog niks bekends

  1. Daan schreef:

   Lees de tekst even goed. Er was eigenlijk een staking gepland, maar vanwege het overleg wat morgen weer begint, is de staking (voorlopig) van de baan.

   1. Gerrit schreef:

    De staking is inderdaad opgeschort. Maar het is mij niet duidelijk of dat betekent dat definitief betekent dat men dinsdag gaat rijden, of dat het nog steeds zo kan zijn dat ze dinsdag plat liggen als ze er maandag (want vrijdag nog niet afgerond) toch niet uitkomen. Hoop maar dat ze goede afspraken kunnen maken…

 2. Zeeuws Vlaming schreef:

  Goed dat men weer om tafel is gaan zitten.

 3. bert minnes schreef:

  als ze 1 goede akkoorden kunnen sluiten rijden ze gewoon 2 ze gingen over leggen over plas pauzes of naar mijn mening horen ze gewoon de kunnen plassen en/of de kunnen roken lijkt me sterk dat het niet meer mag hele tijd in houden is niet goed voor gezondheid gr bert minnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *