fbpx

Containerschip legt treinverkeer Zeeland stil

20 feb 2015 11:48

In Zeeland is vrijdagochtend een containerschip op de wal gevaren in het kanaal door Zuid-Beveland. Dat gebeurde ter hoogte van een spoorbrug bij Vlake. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de brug mogelijk geraakt. Daarom is het treinverkeer over de Vlakebrug gestremd totdat ProRail de brug heeft geïnspecteerd op mogelijke schade.

Dat is pas mogelijk als Rijkswaterstaat het schip heeft losgetrokken, dat op de stenen van de glooiing onder de brug vastzit. Dat zal in de loop van de middag worden geprobeerd. Het is onduidelijk of de brug nog voor de avondspits weer open kan. Tijdens de stremming is geen treinverkeer mogelijk tussen zuidwestelijk Zeeland en de rest van Nederland. NS zet tussen Goes en Bergen op Zoom bussen in.

Het ongeluk gebeurde vermoedelijk doordat de schipper onwel was geworden. "We zijn dat nog aan het onderzoeken, maar dit is het meest waarschijnlijke scenario´´, aldus een politiewoordvoerder. De schipper is met een ambulance afgevoerd voor onderzoek. Het zou nu "redelijk´´ met hem gaan, aldus een zegsman tegen het einde van vrijdagochtend.

De lading van het containerschip is niet beschadigd. Er is geen gevaar voor omwonenden, aldus de Veiligheidsregio.

(c) ANP / Foto: Archief.