fbpx

Dal Vrij: Onbeperkt treinen buiten de spits: € 102 p/m

01 jan 2018 10:49

Onbeperkt gratis treinen buiten de spitsuren? Dat kan voor slechts 102,- per maand. En zelfs tijdens de spits kun je (onder voorwaarden) een treinreis afmaken. Senioren en gezinsleden krijgen korting op een Dal Vrij abonnement.

Dal Vrij is een NS-abonnement dat werkt via de OV-chipkaart. Bij elke treinreis check je (per vervoerder) in- en uit. Doordeweeks kan je niet vrij reizen tussen 6:30 – 8:55 uur en 16:00- 18:25 uur. In het weekend en op feestdagen zijn er geen tijdsbeperkingen. Het moment dat je incheckt bepaalt of je wel of niet vrij reist. Als u om 6:28 uur incheckt, kun je  dus gewoon vrij reizen bij NS. Wissel je tijdens de spits van vervoerder? Dan moet je opnieuw inchecken en zal je dus in elk geval deels tegen het volle tarief moeten reizen.

Wil je ook tijdens de spits onbeperkt vrij kunnen reizen? Dan kun je het Altijd Vrij abonnement aanschaffen. Indien je reist met Intercity Direct tussen Schiphol – Rotterdam (v.v.) moet er nog wel een toeslag worden betaald.

Gezinsleden op hetzelfde adres kunnen Dal Vrij aanschaffen voor 42 euro per maand. Die prijs is ook van toepassing voor 65 plussers. Gezinsleden kunnen ook kiezen voor een gereduceerd Weekend Vrij abonnement (22 euro per maand). Maximaal vier gezinsleden kunnen gebruik maken van deze korting.

Nog een voordeel: je kunt ook drie reizigers met je mee laten reizen. Die krijgen buiten de spits 40% korting. Zie daarvoor de regeling Samenreiskorting. Het NS-abonnement Dal Vrij is ook geldig in de treinen van Arriva, Connexxion, Syntus en Breng. De minimale contractsduur is 12 maanden.

Deze informatie is als service opgesteld door Treinreiziger.nl. Op- of aanmerkingen? Mail onze redactie via redactie@treinreiziger.nl. Vergeet niet te vermelden om welke pagina het gaat.

0 0 stemmen
Artikel waardering
14 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gert Jansen
7 jaren geleden

U schrijft: Wissel je tijdens de spits van vervoerder? Dan moet je opnieuw inchecken en zal je dus in elk geval deels tegen het volle tarief moeten reizen.

Dat is onjuist! Bij overstappen houdt men zijn status van gratis of betaald reizen.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Gert Jansen

Ik ben in nieuw amsterdam opgestapt bij arriva om kwart voor 4 en overgestapt in zwolle op ns maar moest met mijn daluren vrij abonnement betalen bij ns omdat ik om kwart voor 5 incheckte

Laurens
6 jaren geleden
Antwoord aan  Gert Jansen

Het is helaas wel zo dat als je tijdens spitstijd veranderd van vervoerder (dus opnieuw uit en incheckt) je de volle pond moet betalen. Dit is niet zo wanneer het alleen NS betreft. Dus overstapt en door de poortjes moet naar het andere perron.

L. Ploeger
5 jaren geleden

Ik ben oud NS’r en ga per 1 september met pensioen.
Heb inmiddels een NS Business Card ontvangen (Post Actief) dal met 40% korting en een reissom van €405 per jaar. Wat gaat het mij kosten om onbeperkt te reizen buiten de spits.

Anoniem
5 jaren geleden

€ 102 p/m

mria
5 jaren geleden

ik heb een dal vrij abonnement van 102 euro per mand deze jaar word ik 65 hoe kan ik mijn abonnemet aanpasen?

Eefvan kessel
5 jaren geleden

Wat kost een dal vrijabbonnement voor een 65+

Eefvankessel
5 jaren geleden

Hoe kan ik dat Regelen,

Maawia Hamid
5 jaren geleden

ik wil dal vrij abonnement

raymond vleerlaag
5 jaren geleden

allemaal hartstikke leuk en aardig maar waar ik ook kijk en lees nergens zie ik enige informatie over een jaarabonnement en wat het mijn gaat kosten ???? graag enige info hier over

Johann
4 jaren geleden

Ik 65 jaar ik wil graag reizen opbeperk
Waar ik in nederland naar toe gaat.
Welk abonnement raad u mij aan.
En wat zijn de kosten per maand.

David
3 jaren geleden

Nu weet ik het niet zeker, maar ik dacht dat de 5-minuten-regel ook vanaf 06:30 en 16:00 in het voordeel van de klant werkt, dus als jij bijv. om 06:34 of 16:04 incheckt, dan ook nog met 20, 40, of 100% korting (afh. van abonnementsvorm) je reis kon maken, of geldt de 5 minuten regel alleen voor afloop van de spits (dus vanaf 08:55 en 18:25?).

De minimale contractduur was 12 maanden, maar dat is met de komst van NS-Flex veranderd in 1 maand, dwz. na de 1e maand kun je al je abonnement uitzetten en overschakelen op FlexBasis en ben je dan verder geen abonnementskosten verschuldigd, (je betaalt dan natuurlijk wel de volle mep voor elke reis die je dan maakt!, waardoor bij reizen buiten de spits, in het weekend of op een feestdag een abonnementsvorm bijna altijd al winstgevender is!).

Ik weet alleen niet of je na het terugschakelen op Flex-Basis een hele maand moet wachten als je naderhand toch besluit om weer een abonnementsvorm aan te gaan. Heeft iemand daar al ervaring mee opgedaan?

David Nijenhuis
3 jaren geleden

Heb even contact met NS gehad. Flex Zonder abonnement is dagelijks omzetbaar in een Flex met abonnement. Als het binnen de 1e maand is (ook nadat je bent afgestapt van een ander abonnement), kun je dat alleen niet zelf doorvoeren, maar moet dat via een medewerker gedaan worden, dat kan ook via de chat.