fbpx

Defecte wissel hindert treinverkeer Schiphol hele dag

Een defecte wissel bij Hoofddorp zorgt ervoor dat er donderdag de gehele dag een aantal treinen uitvallen rondom Schiphol. De vertraging blijft beperkt tot ongeveer 15 minuten. Dat heeft ProRail donderdagmorgen gemeld.

Door de defecte wissel rijdt de Sprinter Amsterdam Centraal – Hoofddorp niet.  De Intercity Schiphol – Nijmegen rijdt niet tussen Schiphol en Utrecht Centraal (totdat de wisselstoring bij Veenendaal verholpen is ook niet tussen Utrecht en Ede). Tussen Amersfoort en Schiphol vervallen de binnenlandse Intercity´s tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Deze reizigers stappen in Amsterdam Zuid over op de overige treinen.

De Intercity Schiphol-Berlijn rijdt van en naar Amsterdam Centraal en stopt daardoor niet in Schiphol, Amsterdam Zuid en Duivendrecht.

Van de defecte wissel is het puntstuk kapot. Waarschijnlijk komt dat doordat eerder dan verwacht slijtage is opgetreden. ProRail verwacht dat de beperkingen donderdag de gehele dag zullen duren. De afgelopen maanden hebben diverse malen minder of geen treinen gereden rond Schiphol.

Update 12:00 uur: Op teletekst is de prognose aangepast naar 18:00 uur.

Update 15:30 uur: De prognose is weer verplaatst, ditmaal naar 22:00 uur.

Update 21:00 uur: De Intercity´s Schiphol-Nijmegen rijden rond deze tijd volgens de dienstregeling niet meer, maar de verstoring is voorbij en de Intrecity´s Schiphol-Amersfoort kunnen ook weer gaan rijden tussen Schiphol en Amsterdam Zuid.