fbpx
Foto: (c) DB

Directeur DB biedt excuses aan voor problemen Mainz

17 aug 2013 7:01

Directeur Rüdiger Grube van de Duitse spoorwegen (DB) heeft klanten excuses aangeboden voor het tekort aan personeel en de fouten in het maken van de vakantieroosters. Daardoor was de stad Mainz, een plaats met 200.000 inwoners, ´s avonds niet per trein te bereiken.

"De uitval van treinen is een grote blamage voor de spoorwegen´´, erkent Grube in de krant Bild am Sonntag. Het is de eerste keer dat hij op de problemen bij de spoorwegen reageert.

Hij belooft dat hij over de knelpunten bij de treindienstleiders in Mainz met de vakbonden gaat overleggen, maar hij kan niet garanderen dat er geen treinen meer zullen uitvallen. "Men kan de situatie niet met een druk op de knop veranderen. Treindienstleider is geen baan zoals het omdraaien van worstjes in een friettent´´, zegt hij.

Grube verdedigt het verzoek aan treindienstleiders om hun vakantie uit te stellen. "Het was juist, het was juist en ik zou het precies zo weer doen. Wij hebben een noodtoestand´´, aldus de directeur. Hij heeft zijn vakantie in het buitenland afgebroken, toen hij van de problemen hoorde.

Vanaf zaterdag zullen alle treinen in de weekeinden weer van en naar Mainz rijden. Op werkdagen blijven er tot het einde van de maand beperkingen in het treinverkeer.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *