fbpx

Dode en twee gewonden bij botsing trein en auto

 (Novum) – Een 19-jarige man uit Boxtel is donderdmiddag overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een botsing tussen een auto en een trein in zijn woonplaats. Een 18-jarige en een 20-jarige plaatsgenoot, die net als het dodelijke slachtoffer in de auto zaten, zijn zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De aanrijding vond plaats op een onbewaarkte overweg op de Bakhuisdreef. De auto reed de overweg op toen er van links van hem de stoptrein tussen Boxtel en Oisterwijk aan kwam. Door de klap werden de inzittenden uit de auto geslingerd.

De auto kwam ondersteboven in een droge sloot terecht. Het voorstel van de trein raakte naast het spoor. De trein kwam uiteindelijk na een paar honderd meter tot stilstand bij de volgende spoorwegovergang. De ongeveer veertig passagiers van de trein kwamen met de schrik vrij. Zij zijn met een bus naar hun plaats van bestemming gebracht.

Het baanvak is door het ongeval geheel gestremd voor alle treinverkeer. De verwachting is dat dat zeker de hele nacht kan gaan duren. Spoorbeheerder ProRail moet groot materieel inzetten om de trein te bergen. Ook vrijdag zal het treinverkeer naar verwachting tot 18:30 uur ontregeld blijven. 

Vanwege de herstelwerkzaamheden rijden tussen Boxtel en Oisterwijk geen treinen. Er worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 45 minuten. Reizigers tussen Eindhoven en Rotterdam Centraal kunnen via Utrecht Centraal omreizen. Reizigers tussen Eindhoven en Tilburg kunnen omreizen via Den Bosch.

Archieffoto