fbpx

Extra Eurostars naar Parijs wegens aswolk

17 mei 2010 9:47

Zaterdag werd de Eurostar nog gehinderd door een kleine brand in de kanaaltunnel, maandag profiteerd de Eurostar door de nieuwe problemen alsgevolg van de aswolk van de Ijslandse vulkaan. Tussen Londen en Parijs worden in beide richtingen twee extra ritten toegevoegd.

Tussen Londen en Brussel worden vooralsnog geen extra Eurostar ritten toegevoegd. Een woordvoerder laat weten dat de situatie wel nauwlettend gevolgd wordt.

Het is nu net een maand geleden dat in Nederland voor het eerst hinder werd ondervonden van een aswolk. Van donderdagmiddag 15 april tot en met maandagavond 19 april was er nauwelijks luchtverkeer boven Nederland mogelijk. Eurostar heeft tussen 15 en 25 aril zo´n 100.000 zitplaatsen extra verkocht.

Maandagmorgen 17 mei moest het vliegverkeer van en naar Schiphol opnieuw tot stilstand komen. Ook rond Londen werd er enkele uren niet gevlogen, maar kon in de loop van de ochtend het vliegverkeer met beperkingen worden hervat. Mogelijk wordt het vliegverkeer vanaf Schiphol weer vanaf 14:00 uur hervat.