fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Flixbus wil lijndienst naar luchthavens Schiphol en Eindhoven

29 sep 2016 10:21

Flixbus wil ook de Nederlandse luchthavens aansluiten op haar netwerk. Het Duitse bedrijf is in gesprek met de luchthavens van Schiphol en Eindhoven. Wanneer Flixbus concreet een lijndienst naar de luchthavens wil gaan starten, meldt het bedrijf niet.

De luchthavens Brussel Zaventem, Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt Luchthaven zijn al enige tijd aangesloten. Ook zijn er inmiddels directe bussen naar de luchthavens in Frankfurt en Stuttgart. Met overstap zijn vliegvelden in München, Berlijn, Wenen, Bratislava, Nice en Memmingen bereikbaar. De volgende stap is de integratie van Nederlandse vliegvelden. Ook bij Weeze Airport, vlakbij de Nederlands-Duitse grens, zullen de groene bussen stoppen. Momenteel is er enkel een bushalte bij Weeze station.

Flixbus heeft al ontheffingen gekregen voor de haltes in Schiphol en Eindhoven maar de haltesituatie en de voorwaarden zijn met de luchthavens nog niet volledig afgestemd. “Voor nu is het idee om de luchthavens als nieuwe stops op bestaande lijnen te toe te voegen. Op lange termijn willen we ook nieuwe lijnen starten en nog meer luchthavenbussen laten rijden” legt Flixbus woordvoerder Rosa Donat uit.

Zie ook: met de bus naar Eindhoven Airport

1 gedachte aan “Flixbus wil lijndienst naar luchthavens Schiphol en Eindhoven”

  1. H.M.H. Verhoeven schreef:

    Hoop dat het voor December rond is met Schiphol=word het dan een 24 uur dienst==worden dan de rij tijden en opstop plaatsen bekend gemaakt vanuit Eindhoven .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *