fbpx
Foto: Alex Tihonovs / Shutterstock.com

OV naar Eindhoven Airport: voordelig met trein én bus

03 apr 2019 14:22

Ga je binnenkort op vakantie vanaf Eindhoven Airport? Dan kun je voordelig met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. Zo kun je meestal bij VakantieVeilingen voordelig een enkele reis kopen naar station Eindhoven (10,50 per persoon). Vanaf station Eindhoven rijden er hoogfrequent bussen naar Eindhoven Airport.

Treinreis naar Eindhoven

Eindhoven is heel goed bereikbaar per trein. Vanaf Amsterdam, Utrecht en Den Bosch rijdt er overdag elke tien minuten een trein richting Eindhoven. Vanaf Den Haag, Delft, Rotterdam, Breda en Tilburg rijdt er ieder half uur een intercity naar Eindhoven. Ook vanuit Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond en Weert rijden frequent snelle treinen naar Eindhoven. Dat geldt ook vanuit Venlo en Helmond. Alleen vanuit Noord- en Oost-Nederland zijn er geen directe treinen naar station Eindhoven.

Busreis naar Eindhoven Airport

De bus tussen NS station Eindhoven en Eindhoven Airport rijdt zeer frequent: overdag zelfs meestal iedere 5 minuten. Je kunt gebruik maken van de lijnen 400 en 401. De reistijd vanaf het station van Eindhoven bedraagt ongeveer een half uur. Het voordeligst reis je met de bus met de ov-chipkaart. Dan kost de reis Eindhoven NS – Eindhoven Airport ongeveer 2,50 euro per persoon. Heb je geen ov-chipkaart? Geen probleem. Dan kun je ter plekke een ticket voor de bus kopen (niet met contant geld) of je kunt een e-ticket kopen. Dat is echter wel duurder: circa € 4,50 per persoon (enkele reis).

Tip 1: koop hier een goedkope enkele reis naar station Eindhoven.
Tip 2: Met de ov-chipkaart is de reis Eindhoven – Eindhoven Airport het voordeligst: ongeveer € 2,50 euro per persoon per rit.
Tip 3: Heb je geen ov-chipkaart? Dan kun je hier een e-ticket kopen.
Tip 4: Wil je een goedkoop treinkaartje vanaf station Eindhoven? Dat kan hier.
Tip 5: Voor kinderen (t/m 11 jaar) koop je voor de trein een Railrunner. Of nog beter: bestel (gratis) Kids Vrij.

Flixbus naar Eindhoven

Je kunt ook met Flixbus naar Eindhoven. Er zijn plannen om Flixbus ook te laten stoppen bij de luchthaven. Dat is momenteel nog niet het geval. Op Flixbus.nl kun je voordelig een busticket zoeken voor de bus naar Eindhoven. Houd er wel rekening mee dat de frequenties veel lager zijn dan van de trein.

Airport Express Bus

Er rijdt ook nog een directe bus vanuit Amsterdam en Utrecht naar Eindhoven Airport. Deze bus rijdt ongeveer eens per twee uur. Meer informatie over de Airport Express Bus is hier te vinden.

Goed om te weten:
De voordelige treinkaartjes zijn niet altijd beschikbaar. Check ook altijd de voorwaarden. In de regel kun je doordeweeks niet voor 9:00 uur op pad, in het weekend wel.

0 0 stemmen
Artikel waardering
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joke
5 jaren geleden

Met OV naar Eindhoven Airport, ziet er veel belovend uit. Maar wordt lastig bij vakantievluchten die meestal ook al s’morgens vroeg vanaf 05:00 zijn. Dan kom je er niet met openbaar vervoer. Of als je rond middernacht landt, heb je ook problemen, dan kan je ook niet meer met OV naar huis.
Probleem hebben wij nu ook al met Schiphol.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Joke

Daar heb je gelijk in, de directe bus kan dan soms uitkomst bieden. Voor Schiphol geldt dat er ‘s nachts wel een directe trein is naar Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

mao
5 jaren geleden

Vergeet niet dat het Eindhoven Airport is en geen Schiphol. Vliegen gebeurt pas vanaf 7 uur (doordeweeks) of 8 uur (zondag). Net even gekeken. Lijn 401 begint al doordeweeks om 5 uur te rijden vanaf het station.

Speedy
5 jaren geleden

Slechte zaak, de reizigers parkeren nu g in omliggende dorpen gratis bij een ander voor de deur en gaan dan voor een prikkie met de bus lekker goedkoop geen parkeergeld maar een ander kan zijn auto niet kwijt door de vreemde die er 3 weken oarkeren

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Speedy

Wat is de oplossing? Want de bussen zijn denk ik niet een slechte zaak. Tenzij je wil dat mensen die nu de trein nemen ook per auto naar de luchthaven komt. Misschien parkeren voor vergunninghouders invoeren, maar ik weet niet of inwoners daar blij van worden.

mao
5 jaren geleden

Bij het station van Best hebben ze een parkeerplaats met Lang Parkeren, en een rechtstreekse 2x per uur buslijn (20) naar Eindhoven Airport. Dat zouden ze op meer routes kunnen gaan aanbieden.

Joost Mol
5 jaren geleden

Het heeft meer zin om de stadsbus zonder teveel haltes tijdens de ochtend spits op tijd te laten rijden volgens schema. Ik miste zo mijn vlucht terwijl ik een half uur reistijd en ruimte had genomop een reis vanaf station Tilburg.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Joost Mol

Vervelend. En dat kwam doordat de bus een half uur te laat was? De bus rijdt toch grotendeels over een eigen busbaan?

demelkman
5 jaren geleden

In Eersel komende van Turnhout,100 000 inwoners b.maar geen deftige parking om verder naar Eindhoven te bussen.

Martien
4 jaren geleden

Het beste is gewoon met de trein naar eindhoven en dan de Airport bus nemen. Zo reis ik al een paar jaar. Veel met Pobeda naar Moskou.