fbpx

Geen treinen en bussen op oudejaarsavond

27 dec 2018 11:04

Zoals ieder jaar rijdt ook in 2018 het openbaar vervoer tot ongeveer 20:00 uur. Na middernacht gaan alleen de nachttreinen en enkele nachtbussen weer rijden. Op dinsdag 1 januari 2019 rijden de meeste vervoerders als op zondag. Alle wijzigingen voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag zijn in de reisplanners van NS, 9292 en Google Maps verwerkt.

Treinen tijdens oudejaarsavond

Veel ritten die voor 20:00 uur beginnen worden volledig of deels afgemaakt. Vooral lange ritten worden niet volledig afgemaakt. Zo vertrekt de laatste rechtstreekse trein Rotterdam – Groningen op oudejaarsavond 31 december om 18:05 uur. Bij NS rijden de nachttreinen Rotterdam – Delft – Den Haag – Leiden – Schiphol – Amsterdam – Utrecht weer vanaf circa 1:00 uur. Die trein rijdt zoals gebruikelijk ‘s nachts ieder uur.

Gratis metro in Rotterdam

In Rotterdam stopt het openbaar vervoer ook rond 20:00 uur, maar vanaf 22:00 uur wordt het vervoer op enkele metrolijnen weer gedeeltelijk opgestart. Het gaat om lijn C (alleen tussen Capelsebrug en Vijfsluizen) en E (alleen tussen Meijersplein en Slinge). Die metrolijnen rijden elke tien minuten. De metro’s stoppen op minder stations dan gebruikelijk. De metro is tussen 22:00 uur en 2:00 uur in Rotterdam gratis.

Nachtbussen

Veel nachtbussen rijden niet in de nacht van 31 december op 1 januari. Dat geldt bijvoorbeeld voor de nachtbussen van U-OV in Utrecht. In Amsterdam is dat anders. Ook komende nieuwjaarsnacht zet GVB extra openbaar vervoer in voor reizigers die na het vieren van de jaarwisseling met het OV naar huis of naar hun hotel willen. Om 01:30 uur start het nachtnet en rijden de GVB bussen hun eerste ritten. Naast de extra inzet van GVB nachtbussen, en natuurlijk de veren, rijden ook de metro’s 52 (Noord/Zuidlijn) en 54. Tussen 20:00 uur en 1:30 uur is er geen openbaar vervoer in Amsterdam.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S. Hoogervorst
5 jaren geleden

ik vindt het nog steeds heel vreemd dat in onze 24uurs maatschappij er op oudejaarsavond GEEN openbaar vervoer is.
Mensen die voor werk of prive gebruik willen maken van openbaar vervoer en geen auto bezitten, of anderzins eigen vervoer en die geen geld hebben voor een taxi worden op deze manier achtergesteld. Ik snap dat het met vuurwerk overlast te maken heeft, maar om 20.00 uur al stoppen ???? Niet echt anno 2019 ???

s.oosterwijk
5 jaren geleden

laatste bus om 23.00 uur in de remise, dan is iedereen blij

remko
4 jaren geleden

Wat enorm achterhaald dit. Ook in 2019 na 20 uur geen vervoer mogelijk met OV. Ik denk dat met vervoer van dronken voetbalsupporters en tijdens Koningsnacht meer schade wordt aangericht als met oud en nieuw.

Hanneke Wessels
6 maanden geleden

2023: nog altijd geen actuele reisinformatie te vinden over alle OV van A naar B op oudejaarsavond/nieuwjaarsmorgen.
Over dienstverlening gesproken.