fbpx

Geen treinverkeer Nijmegen – Den Bosch door treinbrand

09 feb 2013 9:17

Een passagierstrein van NS heeft vanochtend kort in brand gestaan. Dat gebeurde ter hoogte van Geffen, Noord-Brabant, waar de trein onderweg was als Sprinter van Den Bosch naar Nijmegen. Er zaten ongeveer twintig mensen in de trein, die zonder kleerscheuren de trein hebben kunnen verlaten.

Passagiers zagen rook en sloegen alarm. De machinist zette daarop de trein stil en liet iedereen uitstappen. Vanaf een nabij gelegen spoorwegovergang werden passagiers verder vervoerd met taxi´s. 
 
Oorzaak
De brand brak uit in een overgang tussen twee rijtuigen van de dubbeldekker, het oudste type dat nog dagelijks actief is in de reizigersdienst (DD-AR). De rubberen constructie vatte vlam, vermoedelijk door een vonkenregen als gevolg van de bevroren bovenleiding. Of dit echt zo is, zal onderzoek uit moeten wijzen. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.
 
Stremming
Op last van de brandweer is de spanning van de bovenleiding gehaald. Er was enkele uren geen treinverkeer mogelijk. Rond elf uur kon er weer normaal gereden worden.
 
Bron: Omroep Brabant / Novum
 
Foto: Martijn van Vulpen