fbpx

Gestrande Thalys zorgt voor veel vertraging

Maandag is een Thalys van Amsterdam naar Parijs gestrand nabij het Franse Arras. Er ontstnd voorin de trein rook, maar of er brand was, is onduidelijk. De ongeveer 480 reizigers zijn geëvacueerd en zijn inmiddels naar Parijs gebracht.

De Thalys uit Amsterdam was in Brussel gecombineerd met een ander stel. In het treinstel afkomstig uit Nederland zaten zo´n 280 reizigers. Of deze ook allemaal uit Nederland kwamen is onbekend.

"Door nog onbekende oorzaak was in het voorste deel van de trein rookontwikkeling ontstaan en moest de machinist met ademhalingsproblemen worden opgenomen in het ziekenhuis", zegt een woordvoerder van NS tegen persbureau Novum. 

De gestrande trein blokkeerde één van de twee sporen, waardoor er aanzienlijke vertragingen ontstonden. Diverse TGV en Thalys treinen kregen door het voorval een vertraging van meer dan twee uur. De getroffen trein is inmiddels weggesleept naar Arras. De vertraging is geleidelijk aan het afnemen, maar wanneer het treinverkeer weer normaal zal zijn kon een woordvoerster van Thalys niet zeggen.

Update: De trein waarin brand uit brook is uiteindelijk met bijna negen uur vertraging aangekomen in Parijs. Volgens ooggetuige moesten meer dan veertig brandweerlieden er aan te pas komen om de brand in de motorwagen te blussen.