fbpx

Gratis reizen na overval op bus Almere

Reizigers kunnen dit weekend gratis mee met bussen in Almere. Buschauffeurs rijden er dit weekend rond zonder geld en kaartjes. Aanleiding voor de actie is de overval op een buschauffeur vrijdagnacht, bevestigt een woordvoerder van Connexxion.

De actie ging zaterdagmiddag van start en duurt het hele weekend. Hoeveel buschauffeurs meedoen aan de actie, weet de woordvoerder niet.

Connexxion heeft begrip voor de actie, maar zegt deze wel te betreuren. "Hiermee pakken ze hun werkgever, niet degenen die dit veroorzaken." Over veiligheid op de bus wordt volgens de woordvoerder al langer gesproken met de buschauffeurs. "Dit is niet het eerste incident. Het overleg hierover is gaande."

De overval vond vrijdag rond 01.15 uur plaats op een bus bij een halte aan de Gooisekant-West in Almere. Twee mannen gingen de bus in, waarop een van hen de 51-jarige chauffeur vastpakte, hem bedreigde en in zijn gezicht sloeg met een vuurwapen en geld eiste.

De tweede man dreigde met een steekwapen en eiste ook geld. De mannen kregen de geldlade van de chauffeur uiteindelijk open en gingen er met geld daaruit vandoor. De buschauffeur hield lichte verwondingen in zijn gezicht over aan het incident.

Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *