fbpx

Hinderrijke spoorwerkzaamheden rond Utrecht van start

Zaterdag is ProRail begonnen met werkzaamheden aan het spoor rond het knooppunt Utrecht, het drukste station van Nederland. Tot en met 17 juli wordt hier negen dagen achtereen aan het spoor gewerkt. Op vrijwel alle trajecten moeten reizigers rekening houden met langere reistijden en volle treinen. Ook moeten reizigers vaker overstappen en omreizen via een andere route. Waar geen treinverkeer mogelijk is, rijden er bussen. 

Gedurende de zomer werkt ProRail rond Utrecht Centraal aan vernieuwing van sporen en de perrons. Er worden wissels verwijderd, waardoor treinen straks pas later hoeven af te remmen en er worden extra seinen geplaatst. Als de werkzaamheden eind dit jaar volledig zijn afgerond, kan Utrecht meer treinen verwerken. 

Bussen in plaats van treinen
Tussen Utrecht en Driebergen rijden er alle negen dagen geen Sprinters. Er worden bussen ingezet. Op zaterdag 16 juli rijden er ook geen intercity´s tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist. Er rijden dan stop- en snelbussen. Op de overige trajecten rijden wel treinen, maar minder vaak, en soms met een aangepaste dienstregeling. In Utrecht Zuilen stoppen er tot en met 21 augustus geen treinen, dat is echter al langer zo.

Andere periode´s
Na 17 juli zijn de werkzaamheden zijn de werkzaamheden nog niet volledig klaar. Ook in de periode van 17 tot en met 21 augustus zijn er intensieve werkzaamheden. En tussen 15 oktober en 23 oktober is er opnieuw een 9-daagse periode met veel werkzaamheden.

Schiphol
Rond Utrecht is overigens niet de enige plek waar deze zomer gewerkt wordt aan het spoor. Ook op tal van andere trajecten zijn er deze zomer werkzaamheden. Ook station Schiphol wordt niet gespaard. Tussen Schiphol Airport en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena zullen er geen treinen van 1 t/m 9 augustus rijden. Reizigers reizen die periode via Amsterdam Centraal of reizen per bus/metro. Tussen Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk rijden op 2 augustus ook geen treinen maar bussen.