fbpx

HTM Railmaterieel verkozen tot beste leerbedrijf Randstad

22 sep 2009 16:02

Afgelopen maandag is HTM Railmaterieel door het kenniscentrum voor technisch vakmanschap, Kenteq, uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2009 van de provincies Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Als winnaar kreeg de vervoerder een award en een bedrag van €2500,- dat aangewend moet worden voor een educatieve of maatschappelijke activiteit.

Hoofd HTM Railmaterieel Ton Elshout: ‘Dit is de mooiste erkenning die wij als leerbedrijf kunnen krijgen. Ik wil daarom onze praktijkbegeleiders, Fontys Hogescholen en Werk en Vakmanschap hartelijk danken voor de constructieve samenwerking die hier de basis voor is!’

HTM Railmaterieel is gevestigd in Den Haag en onderhoudt railvoertuigen, repareert schades en lost storingen op. De afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf een grote verandering ondergaan omdat het nieuwe materieel ook een nieuwe manier van opleiden van vakmensen vereiste. Tegelijkertijd is de cultuur veranderd van ambtelijk denken naar kwaliteitsdenken op een dienstverlenende manier. Grote veranderingen die op een innovatieve, educatieve manier zijn opgepakt. Belangrijke reden waarom HTM eind mei samen met Hollander Techniek en Keppel Verolme B.V. uit 6000 bedrijven is genomineerd voor de regionale titel Beste Leerbedrijf 2009.

Deze zomer heeft de jury een bezoek gebracht aan de genomineerde bedrijven om een nog beter oordeel te kunnen vellen. Uiteindelijk had HTM het beste juryrapport. HTM Railmaterieel werd vooral geloofd voor het feit dat zij veel tijd en geld investeert in opleidingen onder werktijd. Ook de actieve begeleiding van de leerlingen door HTM Railmaterieel en samenwerkingspartner Werk en Vakmanschap werd hoog gewaardeerd. Daarnaast wordt HTM Railmaterieel gezien als innovatie- en kenniscentrum. De vervoerder besteedt namelijk veel aandacht aan brainstorms tussen praktijkopleiders en leerlingen en werkt ook intensief samen met HBO-instellingen.

HTM Railmaterieel dingt als winnaar mee naar een landelijke titel Beste Leerbedrijf 2009. De winnaar daarvan wordt voorgedragen voor de sectoroverstijgende verkiezing welke Colo in opdracht van het Ministerie van OC&W organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *