fbpx

Koperdieven op heterdaad gepakt door KLPD

Het KLPD heeft dinsdag 17 januari 2012 omstreeks 00:20 uur ter hoogte van Babberich twee mannen in de leeftijd van 24 en 35 jaar op heterdaad aangehouden, op verdenking van diefstal van koper.

De auto’s van de mannen, die afkomstig waren uit Tiel en Kapel-Avezaath, en het koper dat langs het spoor van de Betuweroute is losgetrokken, zijn in beslag genomen. De mannen zitten vast voor verhoor.

De mannen hebben vermoedelijk op het baankvak Zevenaar-Emmerich ter hoogte van Babberich 160 meter koper weggenomen en waren van plan nog eens een paar honderd meter koperen kabel weg te nemen. Eén van de voertuigen van de verdachten lag vol met koperen kabel. Gelet op de grote hoeveelheid koper die is aangetroffen bestaat het vermoeden dat het koper op meerdere locaties is weggenomen.

Op basis van informatie waarover de Spoorwegpolitie beschikte werd de locatie waar de koperdieven zijn aangehouden verscherpt in de gaten gehouden.

Ongeval
Een jaar geleden was er tussen Zevenaar en Emmerich een treinongeval tussen een ICE International en een goederentrein, waarbij hoogstwaarschijnlijk ook koperdiefstal de oorzaak was.

Foto: het ongeval van januari vorig jaar.