fbpx

Lange tijd geen treinen rond Eindhoven en Tilburg

18 mei 2014 18:09

In heel Noord-Brabant reden zondagmiddag lange tijd nauwelijks treinen. Tot half zeven ´s avonds reden er geen treinen van en naar Tilburg en Eindhoven. Ook rond Den Bosch was er nauwelijks treinverkeer mogelijk. De Nederlandse Spoorwegen adviseerden indien mogelijk de treinreis uit te stellen.

Het treinverkeer verloopt sinds het begin van de middag al moeizaam. Tussen Tilburg en Boxtel kwam het treinverkeer rond twaalf uur ´s middags stil te liggen door een aanrijding met een persoon. Rond drie uur kon het treinverkeer hervat worden. Vlak daarna werd het treinverkeer gehinderd door lopende mensen op het spoor, waardoor er aanvankelijk minder treinen reden. Rond vier uur werd besloten het treinverkeer van en naar Eindhoven stil te leggen.

Er zouden ook problemen zijn met de wissels. Ook tussen Breda – Tilburg – Den Bosch – Nijmegen kwam het treinverkeer tot stilstand, al was de reisinformatie niet consistent voor het traject Den Bosch – Nijmegen. Een woordvoerder van NS meldde rond kwart voor zes tegenover Omroep Brabant dat het treinverkeer hervat zou worden. Drie kwartier later meldde ns.nl echter nog steeds dat het onduidelijk is wanneer het treinverkeer hervat kon worden. En ook op de stations leek de informatievoorziening niet optimaal.

Rond kwart voor zeven meldt NS via zowel Twitter als via ns.nl dat het treinverkeer rond Eindhoven en Tilburg hervat wordt. Rond half acht moeten de treinen weer volgens het spoorboekje rijden. Enkele uren lang heeft het treinverkeer stilgelegen. Tussen Eindhoven en Weert wordt het treinverkeer echter niet hervat, daar zijn heel het weekend al geplande werkzaamheden. Dat zorgde zaterdag voor problemen, toen er te weinig bussen waren

  • Update: De intercity´s Schiphol – Eindhoven zullen door logistieke problemen als gevolg van de eerdere verstoring vandaag blijven vervallen. Ook elders in het land blijven er treinen uitvallen door eerdere verstoringen. Zo werd er op ns.nl tussen 18:00u en 18:06 (dus zes minuten) een storing gecommuniceerd tussen Utrecht en Amersfoort. Ook hier rijden er tot 21:00 uur minder treinen als gevolg van de eerdere verstoring.

Tijdens de storing kon NS geen bussen inzetten, dit omdat het vervoersbedrijf al veel bussen had gereserveerd voor geplande werkzaamheden. Volgens een woordvoerster van NS was het niet haalbaar om bij de storing nog extra bussen in te zetten.

Er is op rampdagen op het spoor nog voldoende verbeterpotentieel, bewijzen tientallen tweets

Door een combinatie van de diverse storingen en veel geplande werkzaamheden toont de spoorkaart van NS omstreeks kwart over zeven op veel trajecten een extra reistijd.

Ook een lichtpuntje: