fbpx

Meer mensen per OV naar Keukenhof

20 mei 2019 15:45

Een recordaantal mensen zijn dit jaar met het openbaar vervoer naar de Keukenhof gekomen. Arriva heeft in totaal 300.000 reizigers per bus naar het bloemenevenement gebracht, 15 procent meer dan een jaar eerder. Volgens de vervoerder neemt nu ruim 1 op de 5 reizigers de bus, in 2018 was dat nog 1 op de 8.

De Keukenhof trok totaal in 2019 1,5 miljoen bezoekers. Dat is circa 7% meer dan vorig jaar. Het marktaandeel van de bus is in 2019 dus verder toegenomen.

Keukenhof Express

Arriva verklaart de groei door de uitbreiding van het netwerk van de Keukenhof Express. Dit jaar reed de speciale bus voor het eerst ook uit Amsterdam RAI en Hoofddorp naar het bloemenpark. Daarnaast reden ook de gebruikelijke buslijnen vanuit onder andere Leiden en Schiphol. Volgens Arriva waarderen reizigers de busdienst met een 8,4. Dat is 0,4 punt hoger dan in 2018. Ongeveer 65% van de reizigers heeft gebruik gemaakt van een combiticket voor de bus en het park.

Drukte

De Keukenhof had rond Pasen te maken met extreme drukte. Volgens Arriva kon de vervoerder de drukte algemeen goed aan. “Op drukke dagen moet er soms wel even gewacht worden, dat is inherent aan de drukte”, vertelt Arriva-woordvoerder Suzan van Beek. Ze vervolgt: “We hebben heel kort even gehad dat we niet konden rijden omdat het echt te druk was, maar dat was echt maar heel even.”

5 gedachten aan “Meer mensen per OV naar Keukenhof”

 1. dries molenaar schreef:

  Kwamen ze eerst ook nog met de trein(reiziger) ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Een deel van de 300.000 bezoekers zal een deel met de trein afleggen. Wellicht is dat nu minder geworden, nu er ook vanaf Amsterdam RAI bussen rijden.

 2. Bonnie en Wiepie schreef:

  Wij kwamen met de trein in Leiden aan en op 2 minuten van het station stond de kleurrijke Keukenhof express die ons in amper 20minuten voor de ingang van de Keukenhof afzette. Wij Had de een combi kaartje gekocht bij de Spoordeel winkel. Dit was een echte aanrader!

 3. mvdh schreef:

  Had de Keukenhof niet ooit een provisorische halte aan de lijn Haarlem-Leiden? Ik meen me een perron van steigerbuizen te herinneren, een jaar of twintig terug. Geen idee hoe ver het van daaruit nog is/was naar de Keukenhof zelf.

  1. Eltjo van der lelie schreef:

   Dat klopt. Station Lisse lag een kwartiertje lopen vanaf de keukenhof. De zijsporen waarlangs de perrons lagen liggen er nog en zijn bijvoorbeeld bij de werkzaamheden in leiden nog gebruikt als keer/opstelsporen. De perrons zij. Helemaal weg.

   In het voormalige stationsgebouw zit een restaurant ‘het tussen station Lisse’ genoemd, als je daarop zoekt zie je precies waar het station gelegen heeft.

   Zou mooi zijn als dit station weer terug komt, niet alleen tijdens de keukenhof maar ook hoor het dorp Lisse is een extra verbinding wel handig en het lijkt me wel in te passen op het stuk tussen Haarlem en Leiden

Reacties zijn gesloten.