fbpx

Meer online bestemmingen voor NS Hispeed

03 feb 2012 12:39

Steeds meer internationale bestemmingen zijn online te boeken. In maart 2010 stond de teller op 429, inmiddels is dat aantal met bijna veertig procent toegenomen naar 598. In het voorjaar zal dat aantal verder toenemen naar bijna 800 bestemmingen. Dat heeft NS International aan Treinreiziger.nl laten weten.

NS International is druk bezig haar systeem aan te sluiten op het Neuen Vertriebssystem (NVS) van de Deutsche Bahn. De aansluiting wordt nu voorzien in het voorjaar van 2012, iets later dan NS International vorig jaar hoopte. Op dit moment worden nog niet alle prijsniveau´s van de Deutsche Bahn aangeboden, dat gaat met de aansluiting op het NVS veranderen. Door de aansluiting zullen sommige "vanaf prijzen" kunnen gaan dalen.

Meer bestemmingen
Met de aansluiting op het NVS worden er ook in één klap 200 Duitse bestemmingen toegevoegd aan de boekingsmodule van NS International. "Het aantal bestemmingen zal daarna ook verder toenemen het komend jaar. Welke bestemmingen worden toegevoegd wordt bepaald door de vraag van de klant." zegt NS International woordvoerdster Rose Teunissen. Volgens haar stijgt niet alleen het aanbod, maar ook het aantal online boekingen. "Deze worden immers toegevoegd omdat de klant laat weten hier behoefte aan te hebben."

Klanten
NS International heeft recent ook haar website aangepast.  Teunissen: "De voornaamste reden van vernieuwing is klantfeedback die we hebben gekregen. Wij zijn toen aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de nieuwe website en hebben we onze klanten betrokken in het totale proces van ontwikkeling en testen." 

Telefoon
Bij de vernieuwde website wordt het nummer van NS International Teleservice nadrukkelijk gecommuniceerd (0900-9296, 35 cent per minuut). Daardoor wordt er ook meer gebeld naar NS International. Teunissen: "Klanten hebben aangegeven het fijn te vinden om in geval van vragen ook een telefoonnummer te hebben. Dat is voor ons ook erg belangrijk. Internet heeft namelijk als nadeel dat je niet altijd hoort als het fout gaat. Door de calls kunnen we actie ondernemen en daardoor steeds verbeteren waardoor calls later weer afnemen".

Welke bestemmingen zijn online te boeken via NS International:

  • Ruim 100 Belgische bestemmingen
  • Meer dan 200 Duitse bestemmingen. (Later dit jaar worden dit er 400.)
  • Ongeveer 100 Franse bestemmingen
  • In Groot-Britanië alleen Londen en Ebbsfleet.
  • In Denemarken alleen de CityNightLine bestemmingen; zoals Kopenhagen, Odense en Padborg.
  • De 50 belangrijkste Oostenrijkse bestemmingen. Waaronder Salzburg, Innsbruck, Wenen en Zell am See.
  • In Tjechië alleen de CityNightLine bestemmingem, zoals Praag.
  • In Zwitserland ruim 100 bestemmingen, zoals Bern, Basel, Zürich, Chur, Brig, Interlaken en Luzern.