fbpx

Minder reizigers voor NS door problemen winter

04 aug 2010 11:44

Het aantal reizigers is het eerste half jaar van 2010 licht gedaald. In vergelijking met de eerste helft van 2009 daalde het aantal reizigerskilometers met 1,1%. Volgens de Nederlandse Spoorwegen zijn de wintermaanden voor een belangrijk deel debet aan de lichte terugval. Dat heeft woensdag bekend gemaakt. 

Toch gaat het inmiddels weer de goede kant op: de klantwaardering neemt weer toe, en ook de punctualiteit is gestegen tot historische hoogte. Ook met het aantal reizigerskilometers gaat het weer de goede kant op. Terwijl het aantal reizigerskilometers in het eerste kwartaal daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, is er in het tweede kwartaal een lichte verbetering waarneembaar ten opzichte van 2009.

Het dalende aantal reizigerskilometers wordt niet alleen veroorzaakt door de problemen in de wintermaanden. Ook de economische crisis heeft nog steeds invloed op het reizigersbedrijf. Alhoewel het aantal reizigerskilometers gedurende het tweede kwartaal weer toenam, is het volgens de NS te vroeg om uitspraken te doen of en over de mate waarin dit zich voortzet.