fbpx

Nieuwe dienstregeling: belangrijkste wijzigingen op het spoor

12 dec 2010 12:27

De nieuwe dienstregeling van NS is grotendeels gelijk aan de vorige dienstregeling. Het aantal NS treinen blijft vrijwel gelijk. Syntus en Arriva laten vanaf vandaag wel meer treinen rijden. Voor het eerst sinds 100 jaar moeten reizigers tijdens de nieuwe dienstregeling het doen zonder papieren spoorboekje. Wel is er een digitaal spoorboekje.

Alle wijzigingen op een rij voor de dienstregeling 2011:

Spitstreinen Amsterdam – Utrecht (NS)
Per dienstregeling 2011 zullen de spitstreinen Rhenen – Amsterdam – Uitgeest allemaal in Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel gaan stoppen. Nu stoppen de spitstreinen richting Rhenen nog niet op deze stations.

Leeuwarden – Sneek – Stavoren (Arriva)
In het verleden is aangegeven dat de frequentie tussen Leeuwarden en Sneek verhoogd zou worden. Dat zou aanvankelijk per dienstregeling 2010 gebeuren, maar dat gebeurt nu per dienstregeling 2011. Er gaan 3 stoptreinen per uur rijden.

Groningen – Roodeschool / Zuidhorn – Leeuwarden (Arriva)
De sneltreinen Groningen – Leeuwarden gaan ook zondags en in de avond rijden. Tussen Groningen en Zuidhorn komen er in de ochtendspits 3 treinen bij.
Tussen Groningen en Roodeschool wordt de frequentie verhoogd van 1x naar 2x per uur (maandag t/m zaterdag).

Groningen – Veendam (Arriva)
Van en naar Veendam gaan per 1 mei 2011 weer reizigerstreinen rijden.

Hengelo – Bad Bentheim (Syntus)
Tussen Hengelo en Bad Bentheim komt er ieder uur een stoptrein te rijden. Deze treinen zullen onderweg stoppen te Oldenzaal.

Houten Castellum, Emmen Zuid en Sassenheim (NS)
Vanaf vandaag rijden er voor het eerst treinen van en naar Houten Castellum. Tot december 2008 reed er een tram tussen Houten en Houten Castellum, nu is het station opgenomen in het spoorwegnet.
In de loop van 2011 zal ook het station Sassenheim en Emmen Zuid geopend worden. Als Emmen Zuid geopend wordt, zal de halte Emmen Bargeres komen te vervallen.

Fyra en Thalys (NS International)
De Fyra Amsterdam – Rotterdam gaat ook in het weekend 2x per uur rijden. Vanaf 4 april 2011 zal de Fyra ook door gaan rijden naar Breda. Een andere wijziging op de HSL: de frequentie van de Thalys wordt verder verhoogd. De Thalys gaat nu 10x per dag naar Parijs rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *