fbpx
Foto: NS

NS accepteert nu ook online creditcards

18 apr 2018 10:12

Een treinkaartje bij NS kopen met creditcard? Dat kon tot gisteren alleen bij de kaartautomaat, maar niet online. Het spoorbedrijf heeft daarin nu verandering gebracht. Zowel online als op de stations kan er nu met creditcards betaald worden.

Tot nu toe was het voor toeristen vrijwel onmogelijk om online een treinkaartje te kopen. Tot nu toe konden ze alleen op DiscoverHolland.com een beperkt aantal combitickets online kopen.

Jarenlang konden treinreizigers alleen bij de kaartautomaten op Amsterdam Centraal en Schiphol met creditcard betalen. Sinds augustus 2014 is het mogelijk om op 90% van de NS stations een treinkaartje te kopen met een VISA of Mastercard. Een jaar later werd dit zelfs mogelijk bij alle stations. Vorig jaar kwam daar ook de optie American Express bij.

Voor betalen per creditcard wordt geen toeslag berekend. Tot 1 januari gold een toeslag van 50 cent op de stations, maar die toeslag is geschrapt. Wel zijn kaartjes zoals gebruikelijk op de stations een euro duurder. Online kan er betaald worden met dezelfde creditcards als op de stations: VISA, Mastercard en American Express.

Ook bij actietarieven die op NS.nl worden aangeboden, kan er vanaf nu per creditcard betaald worden. Dat geldt niet voor acties die verkocht worden via Spoordeelwinkel.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
13 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rian van der Borgt
6 jaren geleden

Abonnementen gaan helaas ook nog steeds alleen maar met iDeal.

NP
6 jaren geleden

True, when will I be able to have NS charge my AMEX for a recurring amount each month for my NS abos ?

klaus lutz
6 jaren geleden

das ist eine sehr gute und erfreuliche nachricht, allerdings muß nun auch das bezahlen mit kreditkarte beim spoordeelwinkel bald möglich sein. ich als deutscher habe schon seit einem jahr ein niederländisches bankkonto, was dank einer EU regelung nun endlich möglich ist. jetzt kann ich alle angebote mit iDeal bezahlen. das bezahlen mit kreditkarte ist allerdings oft sehr viel praktischer.

NL is not Germany
6 jaren geleden
Antwoord aan  klaus lutz

Subtitles please!

Johannes
6 jaren geleden

Da ich in Deutschland nahe der niederländischen Grenze wohne und in den Niederlanden viel unterwegs bin, denke auch ich, dass der Spoordeelwinkel im Rahmen der europäischen Gesetzgebung recht bald mit der Diskriminierung/dem Geoblocking von europäischen Reisenden in der Form von exklusiver Ideal-Bezahlung aufhören muss. Ich hoffe, dass die EU-Behörden in Brüssel sich diese Praxis genau anschauen und entsprechend aktiv werden.

Johannes
6 jaren geleden
Antwoord aan  Johannes

Graag ondertitels van mij:
Omdat ik in Duitsland nabij de nederlandse grens woon en vaak in Nederland onderweg ben denk ik ook dat de Spoordeelwinkel in het kader van de europese wetgevoing spoedig moet stoppen met de discriminatie/het geoblocking van europese reizigers in de vorm van betaling exclusief via Ideal. Ik hoope dat de EU-autoriteiten in Brussel deze praktijk ietsje nader gaan bekijken en ook in deze zin aktief worden.

Puck
6 jaren geleden
Antwoord aan  Johannes

Maar als je vaak in Nederland komt, kun je toch ook gewoon een Nederlandse bankrekening openen? Lijkt me voor wel meer dingen handig… Het accepteren van credit cards kost de NS een hoop extra geld, terwijl de extra opbrengst, met name bij producten die echt afgestemd zijn op de Nederlandse markt (zoals die in de Spoordeelwinkel), niet erg hoog te verwachten zijn.

William_H
6 jaren geleden
Antwoord aan  Puck

Zo makkelijk is het niet om in het buitenland een bankrekening te openen als je er geen huisadres hebt. Het kan wel, maar vraagt wat meer werk. Men is er wat huiverig voor bij de banken ivm witwassen.

Serena
6 jaren geleden

Mooi! En nu de Spoordeelwinkel nog.

Dominic
6 jaren geleden

Het blijft toch bijzonder dat mensen de Nederlandse tekst blijkbaar wel kunnen lezen om vervolgens in een andere taal te reageren…

Agnes
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dominic

Ik woon ook in duitsland aan de nederlandse grens en heb een abonnement met keuzedagen.
Ik zou ook graag met mijn kennissen gebruik willen maken van de aanbiedingen van de spoordeelwinkel!!
Daarom zou ik het fijn zijn wanneer men ook de aanbiedingen met kredietkaart kan kopen!
Hopelijk leukt dat binnenkort.

T. Dijkema
5 jaren geleden

Mijn Skrill prepaid mastercard vandaag werd op ns.nl geweigerd, toen ik een seizoensretour kaart wilde aanschaffen. Ik heb toen maar weer met IDEAL betaald.

Tom Cruise
5 jaren geleden

2018 en nu pas credit cards accepteren?? Dat is zo 2000 en laat!! Net even geprobeerd (September 2018) en het werkt niet!!! Wat een kut zooi man! Kut land….