fbpx
Foto: Mart Hopman

NS kaartautomaat accepteert nu ook American Express

17 aug 2017 13:47

NS accepteert nu ook op stations American Express. Jarenlang kon er op stations nauwelijks met creditcard betaald worden. In 2014 kwam daarin al verandering.

Tot 2014 kon er alleen op de stations van Schiphol en Amsterdam bij de NS kaartautomaat betaald worden met een creditcard. Sinds augustus 2014 is het mogelijk om op 90% van de NS stations een treinkaartje te kopen met een VISA of Mastercard. Een jaar later werd dit zelfs mogelijk bij alle stations. Voor betalen per creditcard wordt er wel een toeslag van 50 cent gerekend.

Nu accepteert NS naast Visa en Mastercard ook American Express. Dat wil zeggen bij de NS-kaartautomaten op 387 stations en bij de 32 servicebalies. Online wordt op ns.nl wordt American Express niet geaccepteerd. Ook Visa en Mastercard worden online nog niet geaccepteerd. Op Discoverholland.com, een specifieke site van de ov-sector gericht op toeristen, worden creditcards wel geaccepteerd.

13 gedachten aan “NS kaartautomaat accepteert nu ook American Express”

 1. Dominic schreef:

  Persoonlijk vind ik het onvoorstelbaar dat die dingen geen papiergeld accepteren. Dat heb ik in het buitenland nog nooit ergens gezien. Muntgeld accepteert die wel maar wie heeft er in de regel genoeg muntgeld bij om er een treinkaartje van te kopen?!

 2. Rian van der Borgt schreef:

  De betaaltoeslag zal uiterlijk 12 januari volgend jaar moeten verdwijnen, aangezien dsan EU-richtlijn 2015/2366 zijn omgezet in nationale wetgeving. Hier is een samenvatting van wat er in die richtlijn staat:
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:2404020302_1&from=NL&isLegissum=true

  Daarin o.a. “verbod op toeslagen voor het gebruik van kredietkaarten en debetkaarten voor consumenten”.

 3. dries molenaar schreef:

  Wie gebruikt er American Express?

  1. Annemiek schreef:

   Toeristen van buiten de EU en frequente gasten van KLM.

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Natuurlijk wordt American Express gebruikt, anders bestonden ze niet, en anders zou niemand het accepteren. Tegelijkertijd is het aandeel American Express zeer beperkt. Vandaar dat Visa en Mastercard eerder zijn toegevoegd dan American Express.

  3. Andre schreef:

   Ik ben een frequent AMEX gebruiker. Ik reis ook vaak met de trein dus dat komt goed uit. Hoewel AMEX niet overal wordt geaccepteerd in Nederland kan ik de kaart best vaak gebruiken. Bv. Jumbo supermarkten en de meeste (keten)winkels accepteren AMEX. Ik heb ook een Mastercard, maar met AMEX kan ik punten sparen. Inmiddels ben ik 3 jaar lid van AMEX en heb ik bijna 100.000 punten gespaard. Dit is nu te verzilveren voor een KLM/Air france retour-ticker naar Azie, of 4 retourjes binnen Europa. Ik spaar nog even door tot 150.000 zodat ik buisiness class naar Azie kan vliegen. Er is voor mij geen haast om te sparen, maar nu NS ook AMEX accepteerd, gaat het nu wel sneller.

  4. Leo schreef:

   Ik heb (helaas) een AMEX. Ik had er weinig over te zeggen toen de kaartverstrekker overstapte van MasterCard naar AMEX.

   Gelukkig heb ik ook nog een MasterCard ernaast want het komt regelmatig voor dat alle kaarten behalve AMEX worden geaccepteerd. De voornaamste reden is dat AMEX duurder is voor de verkoper en ze hem dan maar niet accepteren.

   Sowieso werd het hoog tijd dat credit cards geaccepteerd werden. Ik heb vaak toeristen uit de brand moeten helpen die een kaartje wilde kopen maar die uiteraard geen Nederlandse pinpas hadden.

  5. Jasper van Weerd schreef:

   “Wie gebruikt er American Express?”

   In mijn taxi kom ik heel veel businesscards tegen van internationale conglomeraten. Lokale vestigingen hebben dan AE omdat hun moederbedrijf deze als enige uitgeeft.

 4. Bjorn van Ierland schreef:

  Ik gebruik American Express en werd weleens tijd dat NS hier aan mee ging doen!

 5. Simon schreef:

  Over betalen gesproken, wanneer gaat de NS eens maestro ondersteunen voor online betalingen? Ik vraag me af of dit niet tegen de EU regels is aangezien buitenlanders geen iDeal hebben en dus enkel via de automaten een kaartje kunnen kopen (dat bovendien ook nog eens duurder is dacht ik).

  Ter vergelijking, de NMBS laat zowat elke betaalmethode toe voor binnenlandse kaartjes, inclusief het Nederlandse iDeal.

 6. Sebastian schreef:

  Waarom om alles in de wereld kan ik als buitenlander via ns.nl (en ook via treinreiswinkel.nl) nog steeds geen tickets boeken? Ik woon vlakbij de grens en ga regelmatig met de trein in NL op pad, maar kan het tickets steeds maar bij een automat kopen (die gelukkig mijn Duitse V-Pay-Kaart accepteert). Is dat Europa?

 7. HKroon schreef:

  Spoordeel-aanbiedingen ook niet met VISA helaas. Velen bankieren nog gewoon zonder internet dus geen Ideal gebruik. VISA is prima alternatief!

 8. Lars schreef:

  Als frequent AMEX gebruiker ben ik erg blij met deze optie. Wij wonen in Amsterdam en hier wordt AMEX overal waar wij komen geaccepteerd, behalve door NS. Fijn dat daar nu verandering in is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *