fbpx

NS: AH to Go niet verkocht

03 feb 2016 13:34

NS Retail is nog altijd eigenaar van de AH to Go-vestigingen op stations. Alleen Burger King, La Place Express en OLA Happiness Stations worden op stations niet meer uitgebaat door NS zelf. NS werkt nog aan een nieuwe strategie, pas als die af is wordt duidelijk wat er gebeurt met de andere retailformules van het spoorbedrijf.

Timo Huges, die tot het OV-schandaal in Limburg directeur was bij NS, stelde de retailformules eerder al ter discussie. "Waarom moet NS hamburgers bakken?" vroeg hij zich toen hardop af. Rogier van Boxtel, die momenteel president-directeur bij NS is, onderstreepte maandag ook dat hamburgers bakken niet de kerntaak is van NS. Toch is nog niet duidelijk wat het spoorbedrijf precies zal afstoten.

"We zullen ons echt intensief met stations blijven bemoeien," vertelde Van Boxtel maandag aan RTL. Maar wat dat precies inhoud kan het spoorbedrijf nog niet zeggen. Wel liet NS eerder al weten dat het de Kiosk het liefst wil houden, net als de railcatering en de Stationshuiskamers. 

Burger King, La Place Express en OLA Happiness Stations zijn inmiddels in een concessie ondergebracht en worden nu uitgebaat door HMS Host. Of en hoeveel geld NS daarvoor krijgt kon een woordvoerder van het bedrijf niet zeggen. De verandering voor de genoemde drie ketens wordt nog met de OR van NS geëvalueerd. Begin 2016 wordt deze evaluatie opgezet met een evaluatiemoment in juni en november.