fbpx
Foto: archief . Stefan Verkerk

NS: extra bussen vanwege werkzaamheden tijdens Marathon Rotterdam

05 apr 2019 14:25

Het komende weekend rijden er door werkzaamheden geen treinen van en naar Leiden. De werkzaamheden komen ongelukkig uit voor mensen die de Marathon in Rotterdam willen bijwonen. NS komt hen tegemoet door de inzet van extra bussen.

Werkzaamheden Leiden

Door de werkzaamheden van spoorbeheerder ProRail rijden sinds 25 maart al minder treinen rond Leiden, maar komend weekend is er helemaal geen treinverkeer mogelijk. Op alle trajecten rond Leiden worden er bussen ingezet.

Extra bussen

Het laatste jaar is het meerdere keren voorgekomen dat NS bij werkzaamheden over onvoldoende bussen beschikte. Nu laat het spoorbedrijf weten over extra bussen te beschikken. Vooral tussen Leiden en Den Haag verwacht NS drukte. “Daarom zetten we extra bussen in van Leiden naar Den Haag”, vertelt een NS-woordvoerder aan het ANP.

Extra reistijd

Door de werkzaamheden zijn treinreizigers langer onderweg. De extra reistijd bedraagt volgens NS circa dertig minuten. Reizigers uit bijvoorbeeld Amsterdam en Schiphol kunnen per Intercity Direct reizen naar Rotterdam Centraal. Ook kan er omgereisd worden via Utrecht.

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard van Klooster
5 jaren geleden

de Sprinter Amsterdam Breukelen Woerden Gouda Rotterdam kan ook

P.Heesakkers
5 jaren geleden

Het komt inderdaad veel te veel voor, dat er niet genoeg bussen voorhanden zijn tijdens de wekelijkse spoorwerken. Meestentijds staan de stationspleinen helemaal leeg geen enkele bus. Ik wijt dit niet aan de schuld van N.S. Immers juist in de weekeinden vinden er in het hele land dermate veel sportevenementen plaats allerlei, wat tevens met zich meebrengt sportteams en supporters vervoer. Wat zich wreekt op voldoende inzet voor treinpassagiers. Brengt voor deze mee dat men flink onthand kan zijn nog afhankelijk waar men woont of bestemming. Electrisch vervoer brengt met zich mee dat ze zo veel keren per dag , de bussen weer {her} -geladen moeten moeten worden in de remises. Dat schiet niet op.

Robert B
5 jaren geleden
Antwoord aan  P.Heesakkers

Vooralsnog gaat het in Leiden prima, zonder rijen met mensen maar eerder rijen met bussen. Zie https://community.ns.nl/werkzaamheden-en-evenementen-54/werkzaamheden-rond-leiden-centraal-3-weken-teveel-overlast-56419/index5.html#post382686 voor een sfeerimpressie 😉 (met dank aan Momo).

Sander
5 jaren geleden

Waarom leggen ze geen non stop IC in via Breukelen ? Ben je ruim binnen het uur van Amsterdam naar Rotterdam.

appie H.
5 jaren geleden
Antwoord aan  Sander

Daar zal t spoor wel te vol voor zyn

Egbert
5 jaren geleden
Antwoord aan  Sander

Vroeg ik mij ook af, maar ik denk dat Appie gelijk heeft: spoor is vol tussen Amsterdam en Breukelen.