fbpx

NS gaat hoge treinuitval Den Helder oplossen

Sinds zondag de nieuwe dienstregeling is ingegaan vallen er van en naar Den Helder fors meer treinen uit. Dat komt doordat de trein bij vertraging slechtst tot Anna Paulowna rijdt. NS wil die problemen nu oplossen door een reservetrein in Den Helder op te stellen. Dat heeft het spoorbedrijf aan Maatschappij Voor Beter OV laten weten. 

In Den Helder staat de trein normaal 8 minuten stil, en rijdt daarna weer terug. Dat is te weinig als de trein uit de richting Nijmegen fors vertraagd is. De afgelopen dagen werd de vertraging "ingehaald" door de trein tussen Anna Paulowna en Den Helder op te heffen. Treinreizigers naar het havenstadje waren daarvan echter de dupe.

Zowel reizigersvereniging Rover als Maatschappij Voor Beter OV waren ontstemd over de gang van zaken. Dagelijks werden er 2 à 3 treinen opgeheven tussen Anna Pauowna en Den Helder. Dat komt neer op een uitval van 7% tot 8%.

Mede naar aanleiding van de brandbrief die Voor Beter OV aan NS-topman Roger van Boxtel stuurde, heeft NS besloten om in Den Helder een extra trein neer te zetten, zodat de trein uit Nijmegen bij vertragingen niet in Anna Pauwlona rechtsomkeert hoeft te maken. Dat heeft NS aan de vereniging laten weten. 

Voor Beter OV is tevreden met de reactie van NS. “Dat wij een gewillig oor vinden voor de door ons aangedragen bevindingen en problemen, stemt ons positief. Het siert NS en zijn topman, dat het probleem vlot is opgepakt."

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B.A.
6 jaren geleden

Gisteren had mijn dochter geen trein naar school. Vanmorgen moest ze op Den Helder zuid opnieuw constateren dat er geen trein kwam.

Beloftes doen is goed, maar gebeurt er óók iets?

Mijn eigen leerlingen worden regelmatig op Anna Paulowna geloodst met de boodschap om op de volgende trein te wachten.

Is er iemand die de gedane belofte controleert?

marianne faber
5 jaren geleden

hoe kan dat dat er trein uit is ge vallen in Utrecht centraal van Utrecht 28 april 14,8 naar den helder. waar om heeft hij niet gereden ik neem altijd deze trein de trein van af gelopen zondag? wat is er mee aan de hand groetjes Marianne