fbpx

NS: Geld terug bij Vertraging gewoon van toepassing

Treinreizigers die vandaag vertraging ondervinden kunnen gewoon een beroep doen op de regeling Geld terug bij vertraging. Reizigers met minimaal 30 minuten vertraging komen in aanmerking voor terugbetaling. Dat heeft een woordvoerder van NS tegenover Treinreiziger.nl laten weten. 

Formeel kan NS een beroep doen op overmacht. In de voorwaarden staat expliciet vermeld dat daar sprake van kan zijn bij een stroomstoring met landelijke uitstraling. Maar NS zal geen gebruik maken van die ontstnappingsclausule.

Dat betekent dat iedereen die door een vertraagde NS-trein minimaal 30 minuten later is aangekomen op het eindstation in aanmerking komt voor restitutie. Bij 30 minuten vertraging wordt de helft van de prijs van een enkele reis vergoed, bij 60 minuten vertraging of meer wordt het volledige bedrag terug gestort. Alleen als de claim kleiner is dan 2,30 euro kunnen reizigers geen gebruik maken van de regeling.

Ook houders van een NS-abonnement (Altijd Vrij, Dal Vrij, Weekend Vrij, etc.) die vertraging hebben gehad kunnen een beroep doen op de regeling. Bij hen wordt een deel van hun abonnementsprijs vergoed. Zie hier voor een uitgebreid overzicht.

Rover en Maatschappij voor Beter OV lieten eerder vandaag al weten dat ze vonden dat NS geen beroep kon doen op overmacht.