fbpx

NS is klaar voor Oerol op Terschelling

05 jun 2009 18:07

NS en het Oerol festival op Terschelling hebben in maart bekend gemaakt een samenw erking aan te gaan voor één jaar. Aanleiding hiervoor is dat Oerol vorig jaar op de site
www.eropuit.nl is verkozen tot populairste dagje uit. NS heeft voor Oerol gekozen omdat het festival bekend staat als een groen festival met bezoekers die de trein ook een warm hart toedragen. Verder ziet NS mogelijkheden om meer mensen uit te nodigen om met de trein naar het festival te reizen.

Oerol-retour
Voor het gemak van de reiziger naar Oerol is er dit jaar het Oerol-retour.Gemak omdat men maar één keer een vervoerbewijs hoeft te kopen. Met het Oerol-retour bepaalt de reiziger helemaal zelf wanneer hij/zij reist binnen de periode van 11 juni t/m 22 juni. Speciaal voor Oerol is dit ticket ook te koop via www.ns.nl. In het kort:

  • te koop vanaf ieder station in Nederland naar Harlingen Haven bij de NS Servicebalie en via
  • www.ns.nl/e-ticket
  • 2e of 1e klas
  • Vol tarief of gereduceerd (met Voordeelurenabonnement)
  • Meerdaags retour (heenreis vanaf donderdag 11 juni, terugreis uiterlijk maandag 22 juni)
  • Te koop vanaf zaterdag 6 juni tot en met zaterdag 20 juni
     

Op vertoon van het Oerol retour krijgen reizigers van Rederij Doeksen een gratis kopje koffie op de boot of in het grand café in de terminal van Harlingen aangeboden.

Het Oerol festival begint al op station Leeuwarden
Voor reizigers die op vrijdag 12 of vrijdag 19 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur met de trein via Leeuwarden naar Harlingen reizen is het station van Leeuwarden al in Oerol-sfeer gebracht. Het festival begint dus al voordat de bezoeker op de boot naar Terschelling stapt. Maar ook voor festivalliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om dit jaar naar Terschelling te reizen is er nu wel de mogelijkheid om de sfeer van het festival te proeven. Daarvoor kunnen zij op deze 2 dagen op het station van Leeuwarden terecht.

NS ook als vervoerder aanwezig op Terschelling!
Tijdens Oerol is NS duidelijk als vervoerder aanwezig. Vrienden van Oerol kunnen gratis met de NS tuk tuks rijden tussen de festivalterreinen. Afgelopen 1 juni is er ook een stalling voor de OV fiets geopend op Terschelling. Tijdens Oerol komen er meer fietsen naar het eiland en kunnen abonnementhouders een OV fiets huren om zich te verplaatsen over het eiland. Ook de vernieuwde NS scooter en de Easy drive rijden gedurende de gehele festivalperiode op het eiland.