fbpx

NS SMS bij storingen mogelijk ook in de nacht

05 apr 2012 16:34

 De NS overweegt om ook ´s nachts sms´jes te versturen als zich problemen op het spoor voordoen. Dit laat minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) donderdag weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin gaat zij in op de storing die het treinverkeer rond Amsterdam op 22 maart compleet stillegde.

De NS verstuurt bij storingen alleen een sms´je tussen 07.00 uur en 23.00 uur. De problemen begonnen op 22 maart al om 04.30 uur nadat een computer kapot was gegaan. Normaal wordt dan overgeschakeld naar een andere computer, maar deze was die dag niet aanwezig. Vervolgens liep het hele computersysteem en vervolgens het treinverkeer rond Amsterdam vast.

Rond 06.00 uur werd duidelijk dat de storing tot in de late ochtend gevolgen zou hebben op het spoor. Pas tussen 07.30 uur en 08.45 uur werden 168 duizend sms´jes verstuurd, meldt de minister.

Omdat zich in de ochtendspits meer dan honderdduizend reizigers in de regio Amsterdam verplaatsen, was er onvoldoende vervangend vervoer beschikbaar. Daarom werd ervoor gekozen om in de media geen melding te maken van de weinige bussen die wel reden.