fbpx

NS test nieuwe manier om reis te plannen

13 mrt 2013 0:31

De NS is in samenwerking met de Universiteit Twente gestart met het testen van een nieuwe manier om een reis te plannen. De nieuwe reisplanner reageert op simpele commando´s en moet het plannen van een reis voor treinreizigers gemakkelijker en overzichtelijker maken.

Het aantal invoervelden is in de nieuwe reisplanner gereduceerd tot één. Hierin kan de reiziger commando´s invoeren als "morgen van Grote Markt Groningen naar Vroomshoop" of "overmorgen van Arnhem Presikhaaf naar Hoofdstraat Emmen aankomst 13 uur". Wil de reiziger zo snel mogelijk vertrekken, dan volstaat een simpel commando als "Gouda Amersfoort" al.
 
In de huidige fase van de test zijn bussen, trams en andere vormen van openbaar vervoer nog niet opgenomen. Ook is het plannen van een via-station nog niet mogelijk. 
 
NS wil eerst zoveel mogelijk feedback van de gebruikers verzamelen. Als de proef, die tot medio december 2014 duurt, succesvol verloopt, dan gaat NS onderzoeken of er mogelijkheden zijn om deze methode standaard in de reisplanner te gebruiken.
 
Nieuwsgierig geworden? De nieuwe reisplanner is hier te vinden.
 
© Treinreiziger.nl