fbpx

Omzet NS Hispeed daalt

12 jan 2010 16:43

NS International heeft vorig jaar een paar procent minder omzet gehaald dan in 2008. De exploitant van de hogesnelheidslijnen Fyra, ICE TGV, Eurostar en Thalys had vooral te lijden van een daling van het aantal zakelijke reizigers. Dat zei directeur Jan-Willem Siebers dinsdag op een bijeenkomst voorafgaand aan de Vakantiebeurs in Utrecht.

In 2008 steeg het aantal internationale treinreizen nog met tien procent. Echter door de economische crisis en de afschaffing van de vliegtax is de omzet over 2009 gedaald. 

NS International zet steeds sterker in op internetboekingen. In twee jaar tijd is het aantal internetboekingen verdubbeld. Echter, niet alle treinbestemmingen zijn online te boeken. Bestemmingen als Milaan en Wenen zijn onlangs uit het assortiment gehaald. De meeste online boekers kiezen overigens voor een e-ticket. Het e-ticket is thuis uit te printen.

NS International heeft voor de toekomst hoge verwachtingen van de Fyra. Zeker wanneer de Fyra vaker gaat rijden. Nu blijft de bezetting van de Fyra steken op 19 procent.